rss
A nagyvárosi élet kihívásaira fókuszáltak idén a Nemzetközi VELUX Díj pályázói

A nagyvárosi élet kihívásaira fókuszáltak idén a Nemzetközi VELUX Díj pályázói

A Nemzetközi VELUX Díj idei pályázói olyan innovatív építészeti és technológiai megoldásokat vonultattak fel, amelyek a napfényt az épületek legfontosabb alkotóelemévé teszik. Kreatív koncepcióik révén jobban megérthetjük, hogyan hat a természetes fény a térérzékelésünkre, és hogy a fény miért alapvető feltétele az egészséges életterek megteremtésének, különösen a sűrűn lakott nagyvárosokban. A VELUX Cégcsoport globális versenyének régiós nyerteseire már csak egy megmérettetés vár, a berlini World Architecture fesztiválon.

Kulcsinformációk

  • 57 országból mintegy 600 pályamunka érkezett a 13. Nemzetközi VELUX Díjra, amelynek középpontjában idén a napfény elsődleges energia- és fényforrásként történő használata állt.
  • A díjpályázat mottója 2016-ban a „Holnap fénye” volt, az egyetemi hallgatók pedig két kategóriában indulhattak kreatív megoldásaikkal.
  • A „Természetes fény az épületekben” kategóriában olyan projekteket várt a pályázatot kiíró VELUX Cégcsoport, amelyek technológiai megoldásai maximalizálják a napfény mennyiségét az épületekben.
  • A „Természetes fény-kutatások” kategóriában a pályázóknak a fény fizikai tulajdonságait kellett hasznosítaniuk.
  • A régiós nyertesek 2016. november 18-án Berlinben, az építészet legnagyobb nemzetközi eseményén, a World Achitecture Festival-on prezentálják pályamunkáikat, ahol a tét a VELUX Cégcsoport pályázatának fődíja lesz.

Eredeti közlemény

A nagyvárosi élet kihívásaira fókuszáltak idén a Nemzetközi VELUX Díj pályázói

Fotók

A Nemzetközi VELUX Díj régiós győztes pályaműveinek fotóiért kérjük, kattintson az alábbi képre:
A nagyvárosi élet kihívásaira fókuszáltak idén a Nemzetközi VELUX Díj pályázói

Idézet:

Per Arnold Andersen, a VELUX Cégcsoport képviselője, a zsűri elnöke:

„Pályázatunk egyik célja, hogy megismertessük a hallgatókkal a napfény különböző alkalmazási területeit, és örömmel tapasztaljuk, hogy a természetes fénnyel való kapcsolatot évről évre új, még sosem látott megközelítésből mutatják be a pályázók.”

Háttérinformációk

Nemzetközi VELUX Díj 2016 (angol nyelven): iva.VELUX.com

A VELUX Csoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése immár 75 éve, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok, moduláris felülvilágítók, árnyékolók, redőnyök, beépítőtermékek és intelligens vezérlőegységek széles skáláját fedi le. Minden terméke segít a munkához, tanuláshoz, játékhoz és pihenéshez szükséges, egészséges és fenntartható beltéri klíma biztosításában. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési, illetve gyártó vállalattal. Megközelítően 9500 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család tulajdonában van.

További részletek: www.VELUX.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr