rss
Így lesz jó idő a tetőtéri szobákban

Így lesz jó idő a tetőtéri szobákban

A meteorológusok szerint az idei nyáron ismét megdőlhet a magyarországi hőmérsékleti rekord, ezért különösen fontos, hogy időben felkészítsük szervezetünket a kánikulára. Azonban nem csak a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, vagy bőrünk káros napsugaraktól való megóvására kell mostantól még nagyobb figyelmet fordítanunk. Közérzetünket ugyanis alapvetően meghatározza otthonunk beltéri klímájának minősége, amelynek éppúgy eleme a friss levegő, mint a tűző napfény elleni védekezés, és így a kellemes beltéri hőmérséklet fenntartása. A VELUX Magyarország ügyvezetője, Őz Beáta arra hívja fel a figyelmet, hogy a legegyszerűbben okosan megválasztott árnyékolóval kapcsolhat az otthonunk magasabb komfort fokozatra.

Kulcsinformációk

 • A VELUX Cégcsoport „Egészséges Otthon Barométer” kutatásából kiderült, hogy a megkérdezettek 6 százaléka mindig, 30 százaléka pedig a nyári időszak legnagyobb részében a kívántnál magasabbnak érzi otthona hőmérsékletét.
 • A hőérzékelésünkért 80%-ban a határolófelületek – a falak, a nyílászárók üvegfelülete – hőmérséklete felel, amely mellett a levegő hőmérsékletének hatása elenyésző. Éppen ezért fontos, hogy a kánikula elleni védekezést elsősorban ezekre a felületekre koncentráljuk.
 • Az árnyékolás akkor lesz hatékony, ha biztosítja a helyiség funkciójának megfelelő fényszabályozást, nem gátolja
  a szellőzést és a szellőztetést, illetve anyagának köszönhetően egyfajta második védvonalat képez az ablak üvegfelülete és a szoba légtere között. Különösen fontos ez a tetőtéri szobákban, otthonokban, ahol a tetősík miatt a legnagyobb felületet éri a napfény, és megfelelő védelem nélkül könnyen 30 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála.
 • A VELUX vállalat éppen ezért többféle kivitelben kínál árnyékolókat a tetőtéri ablakaihoz. Azoknak sem kell aggódniuk, akik csak most tervezik VELUX árnyékoló beszerzését, hiszen a szabadalmaztatott Pick&Click rendszernek köszönhetően különösebb szakértelem nélkül, percek alatt felszerelhetők.

Eredeti közlemény

Védjük otthonainkat a kánikulától

Fotók

A fotókért kérjük, kattintson az alábbi képre.

Így lesz jó idő a tetőtéri szobákban

Idézetek

Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezetője

„Tapasztalataink szerint, csak az emberek nagyon kis hányada van tisztában a hőérzékelés valós működésével. Éppen ezért az árnyékolás mikéntjét másodlagos kérdésként kezelik, pedig a helytelen módszer több gondot okoz, mint amennyire hasznos. Az árnyékolás akkor lesz hatékony, ha biztosítja a helyiség funkciójának megfelelő fényszabályozást, nem gátolja a szellőzést és a szellőztetést, illetve anyagának köszönhetően egyfajta második védvonalat képez az ablak üvegfelülete és a szoba légtere között. Különösen fontos ez a tetőtéri szobákban, otthonokban, ahol a tetősík miatt a legnagyobb felületet éri a napfény, és megfelelő védelem nélkül könnyen 30 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála.”

Háttérinformációk

A VELUX Magyarország Kft-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon – a 300 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is. A VELUX Magyarország Kft-t 2016 januárjában CSR Hungary Díjjal ismerték el, Biztonsági Kiválóság cselekvési programjáért.

www.VELUX.huwww.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr