rss
4 általános érvényű szempontot fogalmazott meg a tetőtér-beépítések kapcsán a VELUX vállalat Padlásból Tetőtér pályázatának belsőépítésze

4 általános érvényű szempontot fogalmazott meg a tetőtér-beépítések kapcsán a VELUX vállalat Padlásból Tetőtér pályázatának belsőépítésze

A VELUX vállalat Padlásból Tetőtér pályázatának nyertese 5 millió forint támogatást kapott ahhoz, hogy az eddig kihasználatlan padlásterét tetőtéri otthonná alakítsa. Máté Zsuzsanna, a pályázat nyertese belsőépítészként dolgozik, és aktív szerepet vállalt a tervezésben; szerinte négy fő szemponton múlik egy ilyen projekt sikere.

Kulcsinformációk

 • A Padlásból Tetőtér pályázat nyertesének otthonában a végéhez ért a tetőtér-beépítés első fázisa, amelynek során korszerű, környezetkímélő anyagokkal és technológiával végezték el a tetőcserét, valamint a szigetelést. Máté Zsuzsanna, a pályázat nyertese belsőépítészként dolgozik, és négy fő szempontot emelt ki a tetőtéri otthonok kialakításának tervezési folyamatában.
 • A tervek elkészítésekor érdemes feltérképezni a jövőbeli igényeket is, több fázist is le kell rajzolni, és a későbbi funkcióváltozásokra gondolni az ablakok elhelyezésénél, a világítás és az elektromos hálózat megtervezésénél is.
 • A belsőépítész szerint a tetőterek beépítésénél kihívást jelentenek a ferde síkok, átgondolt és méretre készült tárolókkal azonban a helykihasználás megoldható, a tetőtér látható szerkezeti elemei pedig ugyancsak alkalmasak tárolásra, vagy dekorációs elemként, különleges világítástechnika beépítésével.
 • A falak és a burkolatok tervezésekor érdemes világos, vidám színeket használni, amelyektől nagyobbnak tűnik a tér, de nem érdemes elrejteni a szerkezeti elemeket sem, ugyanis ezek adják a tetőtér egyedi hangulatát, a belmagasság pedig a lehető legnagyobb marad.
 • A belsőépítész szerint a jól működő tetőtéri otthon kulcsa a funkcionálisan jól működő alaprajz: fontos, hogy a lépcső jó helyre érkezzen, továbbá hogy kevés közlekedővel hozzunk létre jó térkapcsolatokat.
 • A helyiségek tágasabbnak tűnnek, illetve kevesebb mesterséges világításra lesz szükség akkor, ha nagy bevilágító felületeket alakítunk ki: a tetősíkablakokat úgy kell beépíteni, hogy jó kilátást biztosítsanak a szobákból, és úgy kell elhelyezni őket, hogy ne akadályozzák a későbbi falmozgatások lehetőségét.

Eredeti közlemény

4 általános érvényű szempontot fogalmazott meg a tetőtér-beépítések kapcsán a VELUX vállalat Padlásból Tetőtér pályázatának belsőépítésze

Fotók

Háttérinformációk

A VELUX Magyarország Kft-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon – a 300 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is. A VELUX Magyarország Kft-t 2016 januárjában CSR Hungary Díjjal ismerték el, Biztonsági Kiválóság cselekvési programjáért.

www.VELUX.hu


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr