rss
A VELUX vállalat bemutatja újgenerációs fénycsatornáit

A VELUX vállalat bemutatja újgenerációs fénycsatornáit

A helyiségekbe jutó fény maximalizálásával egyszerűbbé válik a modern enteriőrök kialakítása, és növelhető az aktívan használt élettér.

A természetes fény mennyisége jelentősen befolyásolja az otthonnal és a különböző helyiségekkel kapcsolatos érzelmeinket. A tudatalattink ugyanis folyamatosan azokba a szobákba irányít minket, ahol az éppen aktuális tevékenységeinkhez – legyen szó főzésről vagy olvasásról – a legoptimálisabb a beáramló napfény mennyisége. Éppen ezért az ablaktalan helyiségek jellemzően kihasználatlanok, és így csökken az aktívan használt élettér. A VELUX vállalat fénycsatornái viszont képesek természetes módon biztosítani a fényt azokban a helyiségekben is, ahol eddig csak a mesterséges világítás jelentette az egyetlen megoldást.

Kulcsinformációk

  • Eredendően a napszakok váltakozása szabályozza belső óránk működését, otthonunkban pedig igyekszünk távol tartani magunkat az ablaktalan helyiségektől, amelyeket a napfény hiánya miatt egyébként is kisebbnek látunk a valós méretüknél, így viszont csökken az aktívan használt élettér.
  • Az aktuális belsőépítészeti trendek fontos célkitűzése a helyiségekbe jutó természetes fénymennyiség maximalizálása, egyrészt a mesterséges világítás miatti áramfogyasztás csökkentése érdekében, másrészt fontos „dekorációs” elemként tekintve a napfényre, amely optikailag növeli a teret, és karaktert ad a helyiségeknek.
  • Az ablaktalan helyiségekben kiváló megoldást jelent a VELUX fénycsatorna, ami egyszerre oldja meg a világítás és a természetes fénymennyiség problémáját. A VELUX fénycsatorna minden olyan helyiségbe ajánlható, amely közvetlenül nem határos a tetővel, és amelyben nyílászárók beépítésére nem volt lehetőség.
  • Az egyedülálló Edge Glow megoldással kialakított belső bura, a szórótest éle mentén futó, átlátszó üveggyűrűnek köszönhetően jobban szórja a fényt, és a villanykörtéknél természetesebb, dinamikusan változó fényhatást nyújt.
  • A fénycsatorna egyszerre funkcionális és dekorációs kiegészítő, amelynek beépítése gyors, a fénytovábbító cső pedig bárhol alkalmazható, ahol a plafon és a tetősík közötti távolság nem haladja meg a 6 métert.

Eredeti közlemény

A VELUX vállalat bemutatja újgenerációs fénycsatornáit

Fotók

Háttérinformációk

A VELUX Magyarország Kft-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon – a 300 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is. A VELUX Magyarország Kft-t 2016 januárjában CSR Hungary Díjjal ismerték el, Biztonsági Kiválóság cselekvési programjáért.

www.VELUX.hu


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr