rss
Egyre kevesebb zambiainak kell nélkülöznie a biztonságos világítást az otthonában

Egyre kevesebb zambiainak kell nélkülöznie a biztonságos világítást az otthonában

A központi hálózat hiánya miatt csak a zambiai otthonok 20 százalékában van elektromos világítás, amit a többség petróleumlámpákkal vagy házilag elkészített, sokszor életveszélyes eszközökkel igyekszik pótolni. A helyzet súlyosságát jól mutatja, hogy a helyi kórházakban gyakran csak egy mobiltelefon fénye mellett kell levezetni a szüléseket. A Natural Light napelemes lámpákkal viszont jelentősen javulhatnak Zambia lakosságának életkörülményei.

Kulcsinformációk

  • Világszerte 1,2 milliárd ember él elektromos áramellátás nélkül. A VELUX Cégcsoport a Little Sun társadalmi vállalkozással és a Plan International civil szervezettel együttműködésben dolgozta ki a Natural Light nevű programot, amelynek keretein belül 14.500 Natural Light lámpát juttatott el Zambiába, Sierra Leonéba és Zimbabwéba.
  • A Natural Light lámpák jelentik Zambia nyomornegyedeiben a biztonságos fényforrást ahhoz, hogy a gyerekek a naplemente után is elkészíthessék a házi feladataikat, és hogy nyugodtan végig aludják az éjszakát, növelve biztonságérzetüket.
  • A Natural Light fényforrások használata az éjszakai szülések levezetésében, illetve a petróleumlámpák okozta sérülések számának csökkentésében is nagy változást hozott.
  • A Natural Light program egy új megélési lehetőséget is teremt, olyan terjesztési modellt dolgozva ki, amellyel a munkanélküliség egyre súlyosbodó tendenciáján kívánnak javítani az együttműködő cégek. Képzési programmal, majd az eladott termékek utáni jutalékkal segítik a helyi munkavállalókat.

Eredeti közlemény

Egyre kevesebb zambiainak kell nélkülöznie a biztonságos világítást az otthonában

Idézetek

Bertha Musonda, kórházi ápoló

„A Natural Light fényforrások használata az éjszakai szülések levezetésében is nagy változást hozott. Korábban előfordult, hogy mindössze egy mobiltelefon fénye mellett kellett dolgoznom, a fogaim közt tartottam a ké-szüléket, miközben egy újszülöttet segítettem a világra.”

Adrian Mwaanga, a projekt egyik résztvevője

„A napelemes lámpa értékesítése óriási lehetőség ebben az országban. Bár számos családnak jelentős anyagi megterhelést jelent ezek megvétele, három hét alatt nyolc lámpát is sikerült eladnom. Ehhez meg kell értetnünk a helyiekkel, hogy a lámpa hosszú távon költséghatékonyabb megoldás. A képzés ebben sokat segített nekem”

Videók

Fotók

Háttérinformációk

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése immár majdnem 75 éve, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót és távvezérlő elemeket is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termék-gyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr