rss
Átmeneti hónapok: okos lakberendezéssel kevesebb fűtés mellett sem lesz hideg a lakás

Átmeneti hónapok: okos lakberendezéssel kevesebb fűtés mellett sem lesz hideg a lakás

A téli szürkeség után ugyan jól esnek az első tavaszi napsugarak, de ettől még a lakásban nem feltétlenül lesz kellemes az idő. Az átmeneti hónapokban a többség már igyekszik spórolni a fűtésen, és bár ez napközben gyakran már felesleges is, az éjszakai órákban drámaian csökkenhet a beltéri hőmérséklet. A becsapós időben a szobák gyorsan a megfázás boszorkánykonyhájává válnak, ennek pedig csak akkor vehetjük elejét, ha ott igyekszünk a lakás kihűlése ellen tenni, ahol az a legtöbb hőt veszíti: az ablakoknál.

Kulcsinformációk

  • Februárban és márciusban nem csak azt nehéz eldönteni, hogy kell-e a nagykabát, de azt sem egyszerű meghatározni, szükség van-e még a fűtésre. Az átmeneti hónapok alatt érdemes arra törekedni, hogy a napfény hatására emelkedő nappali hőmérsékletet megőrizzük éjszakára is. A VELUX Cégcsoport erre a célra fejlesztette ki mutatós tetőtéri ablak árnyékolóját.
  • A VELUX fényzáró energiarolója képes akár 27%-kal javítani az ablakok hőszigetelő képességét, ami speciális anyagválasztásának köszönhető. A méhsejt cellás szerkezetű anyagot belső oldali alumínium hővisszaverő réteggel ötvözték, aminek eredményeképpen képes elraktározni a szoba hőmérsékletét.
  • Hőszigetelő képességén túl a fényzáró energiaroló biztosítja azt is, hogy napközben szabadon áramolhasson be a napfény a szobákba. Kutatások bizonyítják, hogy szervezetünk működéséhez nappal minél több természetes fényre van szükségünk, míg a nyugodt, egészséges alváshoz teljes sötétség kell. A fényzáró energiaroló anyaga ezért harmonikaszerű redőinek köszönhetően a napszaknak vagy igényeinknek megfelelően szabadon állítható.
  • Használatával ráadásul a szoba stílusos berendezéséről sem kell lemondanunk. 12 színben választható, így könnyen megtalálhatjuk azt az árnyalatot, ami a leginkább illik a falak és a bútorok színéhez. Mivel sínen fut, nem kell kerülgetni belógó zsinórokat sem, tehát a kanapét sem kell odébb tolni, ha eddig az ablak alatt kapott helyet.

Eredeti közlemény

Átmeneti hónapok: okos lakberendezéssel kevesebb fűtés mellett sem lesz hideg a lakás

Fotók

Háttérinformációk

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése immár majdnem 75 éve, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót és távvezérlő elemeket is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termék-gyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr