rss
CSR Hungary Díjjal ismerték el a VELUX Magyarország Kft.  Biztonsági Kiválóság programját

CSR Hungary Díjjal ismerték el a VELUX Magyarország Kft. Biztonsági Kiválóság programját

CSR Hungary Díjat kapott a VELUX Magyarország Kft. Biztonsági Kiválóság programja „Közös ügyek, közös felelősség” kategóriában. A cselekvési program átfogja a teljes szervezetet, célja az összes munkatárs aktivizálása, hozzáállásuk megváltoztatása a munkahelyi biztonság tekintetében. A sikert jól bizonyítja, hogy a 2014-es évet munkanap kieséssel járó baleset nélkül teljesítette a több mint 1000 főt foglalkoztató magyar gyártóbázis. Az elismerést Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezetője vette át január 29-én a Benczúr Házban rendezett díjátadó ünnepségen.

Kulcsinformációk

  • A VELUX Magyarország Kft. díjnyertes programja 5 alapelvet fogalmazott meg a balesetmentesség eléréséhez, amelyeket biztonsági eljárásokkal és rendszeres ellenőrzésekkel támogat.
  • Az egyik legfontosabb az ún. Biztonsági Bejárások rendszere, amely keretében az általános havi egy gyárbejárás helyett a vállalatnál minden hónapban 70 vezetőségi tag tart két alkalommal biztonsági szemlét a gyártóbázisokon. A gyakori bejárások által könnyebben derítik fel a működésből eredő valamennyi problémás területet és találnak megoldást rájuk.

  • A Biztonsági Kiválóság cselekvési program bevezetése óta folyamatosan csökkent a gyártóbázisokon a munkanap kieséssel járó balesetek száma, 2014-re a vállalatnál egyáltalán nem volt ilyen eset. A program helyét 2015-ben a TAKE CARE elnevezésű program vette át, amely célja a biztonsággal kapcsolatos eredmények fenntartása, a dolgozók elköteleződésének erősítése és a munkahelyi ergonómia fejlesztése.
  • Az elismeréssel együtt a VELUX Magyarország Kft. két évig használhatja a CSR Hungary Díj védjegyeit.

Eredeti közlemény

CSR Hungary Díjjal ismerték el a VELUX Magyarország Kft.  Biztonsági Kiválóság programját

Idézetek

Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezetője:

„A VELUX Cégcsoportnál a munkabiztonság évek óta kiemelt terület. Cégünk az erre fordított időt és energiát befektetésnek tekinti. Fontosnak tartottuk, hogy a balesetek megelőzését ne egyfajta direktívaként értelmezzék a dolgozók, és hogy felismerjék, testi épségük megóvása mellett egymás iránt is felelősséggel tartoznak. A programban a hangsúly a helyes hozzáálláson, a biztonsági irányításon, illetve a proaktív dolgozói szerepvállaláson van. Mindez egy teljesen új szemléletmódot és munkakultúrát tesz szükségessé a vezetőség, a munkavállalók és a biztonsági szakemberek részéről egyaránt.”

Fotók

Háttérinformációk

A VELUX Magyarország Kft-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon – a 300 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.

www.VELUX.hu


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr