rss
Így fogjunk hozzá egy tetőtéri otthon kialakításához

Így fogjunk hozzá egy tetőtéri otthon kialakításához

A VELUX Padlásból Tetőtér pályázat nyertesénél elkezdődtek a kivitelezési munkálatok

A VELUX Magyarország Kft. 2015 tavaszán hirdette meg Padlásból Tetőtér című pályázatát, amelyre lakótér-bővítést tervező családok pályázhattak. A nyertes ház átalakítását a vállalat 5 millió forinttal támogatta. A tervezési munkák és a szükséges engedélyek beszerzése után a kivitelező cég megkezdte a munkát, az első fázisban a tetőcserét és a tetőszigetelést, a födém szigetelését, valamint a tetőtéri ablakok beépítését végzik el.

Kulcsinformációk

  • A tetőtér beépítés összetett folyamat, amely komoly előkészületekkel és szervezési munkálatokkal jár. A beépítéshez érdemes olyan szakembert választani, aki megbízható, és maximálisan átlátja az egyes munkák közötti összefüggéseket.
  • A beépítés első fázisában az engedélyhez kötött feladatokat, a tetőszerkezet és a födém megerősítését kezdték el a kivitelezők. A második fázisban a gépészeti és elektromos munkák, a gipszkartonozás, burkolás, festés következik majd.
  • Az első fázisban már a VELUX tetőtéri ablakok is bekerültek a tetőfelületbe. Az ablakok típusának és számának meghatározásánál a megfelelő fényviszonyok és a szellőztetés optimalizálását vették figyelembe a tervezők. A tetőtér helységeihez felváltva használtak tetőtéri és billenő faablakokat, a helység funkciójától és tulajdonságától függően.
  • Az építkezés során a kivitelezők igyekeztek minél természetesebb és környezetkímélőbb anyagokkal dolgozni, emellett az is fontos szempont volt, hogy az építkezés minél kevésbé befolyásolja a lakók életét. Az új tetőteret várhatóan 2016 nyár elején veheti birtokba a család.

Eredeti közlemény

Így fogjunk hozzá egy tetőtéri otthon kialakításához

Idézetek

Kárpáti Marianna, a VELUX Magyarország Kft. marketing vezetője:

Tetőtér-beépítés előtt érdemes alaposan átgondolni, hogy a tulajdonos képes lesz-e a szükséges szakmunkákat összeszervezni úgy, hogy az eredmény hibamentes és megbízható minőségű legyen. Azt javasoljuk mindenkinek, hogy csak olyan szakembert bízzanak meg a kivitelezéssel, aki képes az összefüggéseket és az egyes munkák közötti hatásokat maximálisan átlátni. A kivitelezés nagyságrendjétől függően a tulajdonosoknak fel kell készülniük arra is, hogy esetleg hónapokig nem élhetnek a saját házukban.

Németh Mónika, a generálkivitelező cég vezetője:

„A tulajdonosokat a munka minden fázisáról előzetesen tájékoztattuk, és megbeszéltük az ütemezést. Az első fázisban az engedélyhez kötött feladatokat, a tetőszerkezet és a födém megerősítését végeztük el. A födémnél a hang-, a tetőnél pedig a hőszigetelés elsődleges szempont, ezekre másfél-két hónapot ütemeztünk. A második fázisban a gépészeti és elektromos munkák, a gipszkartonozás, burkolás, festés következik majd, ez a szakasz előreláthatólag két hónapot vesz igénybe.”

„Igyekszünk természetes, környezetkímélő anyagokat használni: a könnyűszerkezetes födémhez fát, a tetőhöz égetett anyagcserepet, a szigeteléshez cellulózalapú, a cserép alá fújható anyagot alkalmazunk. A falakat gipszkartonból építjük, betont nem használunk. Mindez sokféle szakmunkát igényel: ács-tetőfedő, kőműves, bádogos, víz-, gáz- villanyszerelő, hideg és meleg burkoló, gipszkartonozó, festő és asztalos is dolgozik majd a tetőtér kialakításakor. Ezért a munka pontos időzítése és szervezése is nagyon komoly feladat. Akkor tud jó munkát végezni a kivitelező, ha folyamatosan képzi magát, ismeri a legújabb technológiákat és megfelelő biztonsággal alkalmazza is ezeket. Emellett lényeges a rugalmasság és a rutin, hogy gördülékenyen, a tulajdonosok megelégedésére haladjon a munka.”

Videó


Fotók

Háttérinformációk

A VELUX Magyarország Kft-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon – a 300 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.

www.VELUX.hu


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr