rss
Küzdelem a klímaváltozás ellen: elindult  a VELUX Cégcsoport új kísérleti lakóépület-felújítási projektje

Küzdelem a klímaváltozás ellen: elindult a VELUX Cégcsoport új kísérleti lakóépület-felújítási projektje

A COP21 klímaügyi konferenciához kapcsolódva jelentette be a VELUX Cégcsoport új, épület modernizációval kapcsolatos koncepcióját, és átfogó felújítási projektet indított Belgiumban. A fenntartható építés iránt elkötelezett vállalatcsoport szeretné feltérképezni az épület-felújítások szerepét a globális klímaváltozás megfékezésében. Az eddigi eredmények alapján úgy tűnik, eljött az ideje annak, hogy a probléma kezelésében az építési megoldásokat hívja segítségül a világ.

Kulcsinformációk

  • A VELUX Cégcsoport  legújabb projektje keretében klímabarát épület-felújításokat hoz létre, amelyekkel egyrészt a globális klímaváltozás elleni küzdelemben vesz részt, másrészt folytatja azon technológiák feltérképezését, amelyekkel egészségesebb otthonok teremthetők.
  • A klímabarát épület-felújítás első példájaként a vállalat egy 1920-ban épült brüsszeli szociális bérházkomplexum 385 épületének egyikét újítja fel. A tervek szerint az épület energia-felhasználása 79%-kal csökken a felújítás után, és szén-dioxid kibocsátásának mértéke is jelentősen visszaszorul, ez által bizonyítást nyert, hogy az építészeti megoldásoknak nagyobb jelentőséget érdemes tulajdonítani a klímaváltozás megfékezésében.
  • A lakosság felújítási kedve a VELUX Cégcsoport szakemberei szerint a legtöbb országban igen alacsony, elsősorban a munkálatok költségvonzata miatt. Ahhoz, hogy  az emberek nyitottabbá váljanak az épületek modernizálása iránt, csökkenteni kell az építési költségeket. A projektet éppen ezért a vállalat a lehető legkisebb önköltségből valósítja meg 2016 tavaszáig.

Eredeti közlemény

Küzdelem a klímaváltozás ellen: elindult  a VELUX Cégcsoport új kísérleti lakóépület-felújítási projektje

Fényképek

Háttérinformációk

A RenovActive-ról

A RenovActive koncepciót a VELUX Cégcsoport dolgozta ki a belga Foyer Anderlechtois szociális lakásszövetkezet közreműködésével, amely 3600 lakással rendelkezik Belgiumban. Az életminőség javítása és az energiahatékonyság fokozása mindkét vállalat számára központi jelentőséggel bír.

A koncepciót az ONO Architectuur építésziroda munkatársai alakították ki az általuk készített ambiciózus épület-felújítási javaslatra alapozva, amely nemcsak az aktívház-alapelvekkel megfogalmazott műszaki paramétereknek felel meg, hanem az épületek környezetében élők életminőségének javítására is ösztönöz.

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése immár majdnem 75 éve, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót és távvezérlő elemeket is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termék-gyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr