rss
Gazdaságos üzemeltetés és értéknövelés

Gazdaságos üzemeltetés és értéknövelés

Megfelelő hőszigetelés nélkül nemcsak a fűtési vagy hűtési kiadások nőnek, de a fokozott hőveszteség korlátozhatja egy épület használhatóságát és negatív hatást gyakorolhat az ott dolgozók, illetve élők egészségére is. Nem véletlen, hogy számos újonnan nyíló pályázat a hőtechnikai tulajdonságok fejlesztésére kínál majd forrást, de más pénzcsapok megnyílásának is alapfeltétele a tervezett épületek megfelelő energetikai teljesítménye.

Kulcsinformációk

  • Egy átlagos épület összes hőveszteségének kb. 50-60%-a a tetőfödémen és a külső falakon keresztül mérhető.  A nagy hőveszteség jó eséllyel párakicsapódást és nedves belső felületeket eredményez, amely hatására penészesedés, gombásodás is kialakulhat. A megelőzés érdekében kiemelten fontos az épület megfelelő hőszigeteléséről időben gondoskodni.
  • Minden esetben érdemes megvizsgálni, hogy a kezdeti beruházási költségekkel szemben mekkora hasznot jelent a fokozott hőszigetelési képességgel rendelkező épület tető- és falszerkezet kialakítása: viszonylag alacsony költségtöbblettel jóval magasabb műszaki és energetikai teljesítményű, és nem utolsósorban magasabb értékű ingatlant érhetünk el.
  • A szendvicspanel kiváló megoldást nyújt a külső határoló felületek gyors, gazdaságos és műszakilag optimális kivitelezésére. A nagy teherbírású és tartós építőanyag kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, továbbá tökéletes víz-, pára- és légzáró, valamint magasfokú tűzvédelmet biztosít. A karbantartása is egyszerű, és szükség esetén egyszerűen cserélhető, javítható.
  • A közeljövőben megnyíló EU-s és állami pénzcsapok elsődleges célja az energiafelhasználások és a CO2-kibocsátások csökkentése, valamint a megújuló energiaforrások növekvő, hatékony felhasználása. Többségük kitér az épületek hőtechnikai fejlesztésének támogatására is, amelyre kiváló alternatívát kínálnak a szendvicspaneles tetőfedéssel és falburkolattal szerelt csarnoképületek.

Eredeti közlemény

Gazdaságos üzemeltetés és értéknövelés

Fényképek

Háttérinformáció

A Swedsteel-Metecno-ról

A Swedsteel technikai és piaci szakmai know-how-t nyújt a könnyűszerkezetes tető- és falburkolati rendszerek, az acél anyagú szerkezetek és csapadékvíz-elvezető rendszerek területén.

A Metecno Csoport 1961 óta globális szinten a szendvicspanel-gyártás piacvezető vállalata. A világ 15 országában működtet gyártóegységeket, és éves szinten 20 millió négyzetméter tetőt állít elő.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr