rss
Kánikula idején 50%-kal is nőhet a hűtött áruk szállításával kapcsolatos riasztások száma

Kánikula idején 50%-kal is nőhet a hűtött áruk szállításával kapcsolatos riasztások száma

A legmelegebb nyári napokon átlagosan másfélszer több riasztás érkezik a hűtött árut szállító járművek raktérhőmérsékletének emelkedése miatt – derül ki a WebEye Magyarország adataiból. Az élelmiszeripari és a gyógyszeripari szállítmányok esetén ilyen helyzetekben az azonnali beavatkozás elmulasztása akár több millió forintos kárt is okozhat. A nyári extrém hőhullámok gyakoriságának és intenzitásának növekedésével az ilyen káresemények kivédése egyre nagyobb odafigyelést igényel a fuvarozók részéről.

Kulcsinformációk

  • A hűtött és fagyasztott áruk – élelmiszeripar, gyógyszeripar és az  FMCG-szektor termékei – fuvarozása során kulcsfontosságú a hűtési lánc folyamatos fenntartása, a fuvarteljesítés teljes időtartama alatt, a rakomány átvételétől annak kiszállításáig az előírásoknak megfelelő raktérhőmérsékletet kell biztosítani.
  • A tehergépkocsi hűtőberendezésének meghibásodása, illetve a raktérajtó indokolatlan felnyitásának hatására a nyári kánikulában a szokottnál is gyorsabban megváltozik a raktér hőmérséklete, s emiatt a szállított áru tönkremegy. Egy ilyen káresemény jelentős, akár több milliós veszteséget is okozhat a szállítmányozó vállalatoknak.
  • A raktérbe szerelt hőmérséklet-ellenőrző, illetve a raktérajtó nyitását monitorozó rendszerek. folyamatosan nyomon követik a raktér, illetve a megfigyelni kívánt raktérrekeszek hőmérsékletének alakulását, valamint a raktérajtók állapotát, a mért értékeket pedig 15 másodpercenként rögzítik.
  • A raktér hőmérsékletének megváltozásáról, illetve ajtajának felnyitásáról a járművezető, illetve a diszpécser azonnali riasztást kap, s így megelőzhető a szállítmány károsodása.
  • Ezek a telematikai megoldások egy esetleges reklamáció esetén is hasznosak a fuvarozók számára, mivel a mért adatok tárolásának köszönhetően megállapítható a kártérítési igény jogossága.

Eredeti sajtóközlemény

Kánikula idején 50%-kal is nőhet a hűtött áruk szállításával kapcsolatos riasztások száma

Idézet

Deszpot Károly, a WebEye Magyarország ügyvezetője

„Az extrém nyári hőség különösen nagy veszélyt jelent a hűtött áruk biztonságos szállítására. Ezt támasztja alá, hogy a legforróbb napokon 50%-kal több riasztás érkezik rendszerünkbe a hűtött és fagyasztott termékeket szállító járművekből. Ilyen esetekben a raktér hőmérsékletének valós idejű ellenőrzésének köszönhetően a fuvarozók még időben megakadályozhatják az áru megromlását és az ezzel járó jelentős anyagi kárt.”

Kép

Deszpot_Karoly
Deszpot Károly, a WebEye Magyarország ügyvezetője

Kapcsolódó tartalmak

A WebEye Magyarország honlapja

A Lambda-Com vállalatcsoport honlapja

Céginformáció

WebEye Magyarország Kft.

A WebEye Magyarország Kft. az Európa 14 országában jelen lévő 100 százalékban magyar tulajdonú Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport vezető szolgáltatása a telematikai-(Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató „WebEye megoldás”, amely GPS/GPRS technológia alkalmazásával a nap 24 órájában, valós időben teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr