rss
A VELUX vállalat szakértőinek tanácsai a Családi Otthonteremtési Kedvezmény pályázói számára

A VELUX vállalat szakértőinek tanácsai a Családi Otthonteremtési Kedvezmény pályázói számára

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) pályázat 2015. július 1. óta érhető el a pályázók számára. Idén egyszerre bővült a vissza nem térítendő állami támogatásra jogosult családok, valamint a kedvezmény felhasználási köre, immár egygyermekes családok is pályázhatnak, a támogatást pedig használt lakás megvásárlására és akár tetőtér-beépítésre is fordíthatják. A VELUX vállalat szakemberei azoknak kívánnak hasznos tanácsokkal szolgálni, akik otthonukat a tetőtér átalakításával, lakhatóvá tételével szeretnék bővíteni.

Kulcsinformációk

  • Ha az otthon szűkössé válik, sokan az egyetlen megoldást az új otthon vásárlásában látják. A VELUX vállalat szakemberei arra hívják fel a figyelmet, hogy új lakás vagy ház vásárlása előtt térképezzük fel a már meglévő ingatlanban rejlő lehetőségeket.
  • A tetőtér lakhatóvá tételével egyszerűen és költségtakarékosan növelhetjük a lakótér alapterületét. Gyermekes családok esetén érdemes úgy kialakítani a helységet, hogy az később, az egyetemi évek alatt, vagy házasságkötés idején akár különálló otthonként funkcionálhasson a fiatalok számára.
  • Biztos anyagi háttér nélkül nem érdemes belevágni egy ilyen beruházásba. Számos váratlan költség merülhet fel ugyanis a felújítás különböző szakaszaiban, amelyekre érdemes előre felkészülni.
  • Építész szakember bevonása már a beruházás legelején szükséges, hiszen a tetőtér kialakítása többletterhet jelent az alsó szint falazata és az épület alapja számára is. Egy építész gyorsan felméri a helyzetet, majd pontos tervet és költségvetést készít, amely már tartalmazza az előkészületi költségeket, illetve az esetleges további költségek becslését is.
  • A tetőszerkezet cseréje és a tetőtér-beépítés nem építési engedélyköteles, ha az építmény tartószerkezetét nem kell átalakítani, megerősíteni, megváltoztatni vagy újjáépíteni. Egy újépítésű, vagy jó állapotban lévő épület bővítésekor jellemzően nincs szükség az alapzat és a falak megerősítésére, egy régebbi ház tetőtér-beépítése esetén azonban a tartószerkezet felújításra szorulhat. Ez viszont már külön engedélyhez kötött, és így a munkálatok ideje is hosszabb lesz.

Eredeti közlemény

A VELUX vállalat szakértőinek tanácsai a Családi Otthonteremtési Kedvezmény pályázói számára

Fényképek

Háttérinformációk

A VELUX Magyarország Kft-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon – a 300 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.

www.VELUX.hu


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr