rss
Kihirdették a VELUX Padlásból Tetőtér pályázat 5 millió forintjának nyertesét

Kihirdették a VELUX Padlásból Tetőtér pályázat 5 millió forintjának nyertesét

Az 5 millió forint nyereményértékű, március elején meghirdetett Padlásból Tetőtér pályázat zsűrije a felkért szakértők által összetett szempontrendszer alapján egy budapesti, kétgyermekes családot és XV. kerületi házukat választotta ki a minta tetőtér-beépítés megvalósítására. A pályázat célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a padlásra, mint a lakótér bővítésének kézenfekvő, gazdaságos és rövid kivitelezési igényű lehetőségére.

Kulcsinformációk

  • A vállalat a nyertes családi házban a minta-tetőtér kialakítás tervezési és kivitelezési folyamatának teljes dokumentálásával és bemutatásával kíván követendő példát mutatni, és tanáccsal szolgálni mindazoknak, akik tetőtér-beépítésben gondolkoznak.
  • A pályázók körében sokaknak okozott nehézséget a benyújtandó dokumentáció elkészítésekor a kivitelezés várható időigényének és költségének megbecslése, azonban épp ezek az elvárások segítették a pályázókat a tetőtér-beépítés „következményeinek” felmérésében és a valós terhek megismerésében.
  • A VELUX Magyarország Kft. a projekt 2015 őszére tervezett megvalósulása után összehasonlító vizsgálatokat tervez a tetőtér-beépítés, az alapterület növelő melléépítés, és az új házvásárlás időigényessége, bonyolultsága, költségei között. A tetőtér-beépítéssel kapcsolatos tervekről és munkákról újabb hírekben számol majd be a vállalat.

Eredeti közlemény

Kihirdették a VELUX Padlásból Tetőtér pályázat 5 millió forintjának nyertesét

Idézet

Kárpáti Marianna, a VELUX Magyarország Kft. marketing vezetője, a pályázat felelőse:

„A Padlásból Tetőtér pályázatra közel 200 regisztráció érkezett. Ez a szám jól tükrözi, hogy számos olyan családi ház van Magyarországon, amelyben a lakók számára a tetőtér vonzó és élhető lakóteret jelent. A VELUX cég által felajánlott 5 millió forint egy átlagos, kb. 80 négyzetméteres tetőtér-beépítés teljes költségvetésének hozzávetőlegesen a felét teszi ki. Nagyon örülök, hogy a Szarvas család pályázata alapján Budapesten, a XV. kerületi házukban megtaláltuk az ideális minta tetőtér-beépítés helyszínét.”

Ferenc, a nyertes család feje:

„Éppen a tetőtér-beépítéssel kapcsolatban keresgéltem az interneten, amikor felfedeztem a VELUX cég pályázatát, és rögtön azt gondoltam, ez talán segíthetne nekünk. Amikor 2010-ben megvettük ezt az 1920-as években épült házat, már akkor szerettük volna a padlást is beépíteni, de akkor a ház felújításával csak a födémig jutottunk. Mostanra, hogy bővült a család, már a két lányunk miatt is célszerű lett a lakótérnövelés, de a telkünk már így is a beépíthetőség határán van, így csak felfelé terjeszkedhetünk. A pályázatban kiírt önrész érthető és célszerű, mivel így még jobban sajátunknak érezzük a beépítés folyamatát. Évekkel ezelőtt kétféle lakáscélú elő-takarékosságba kezdtünk, ezek mostanra járnak le, így megvan a szükséges önrészünk.”

Zsuzsa, az édesanya:

„Azért is örültünk a VELUX pályázatnak, mert így a határidő miatt kénytelenek voltunk másfél hónap alatt egy kerek egész tervet összerakni. A bonyolult tervezési, költségbecslési munkák mellett jó volt, hogy a fotók, videók elkészítésében a gyerekek is részt vettek, és még az alaprajzot is segítettek kiszínezni.”

Fényképek

Videó

Háttérinformációk

A VELUX Magyarország Kft-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon – a 300 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.

www.VELUX.hu


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr