rss
Havi több milliós veszteséget okoznak az üzemanyag-visszaélések a fuvarozóknak

Havi több milliós veszteséget okoznak az üzemanyag-visszaélések a fuvarozóknak

Havonta átlagosan 1000 kilométernyi út megtételére elegendő gázolaj tűnik el flottánként egy-egy közepes méretű szállítmányozó vállalatnál a különböző, üzemanyaggal kapcsolatos visszaélések miatt a WebEye Magyarország adatai szerint. A lopásokon túl az üzemanyag hígítása akár esetenként 1,5 millió forintos kárt is okozhat a járművekben.

Kulcsinformációk

 • A szállítmányozó és fuvarozó vállalatok kiadásainak közel felét az üzemanyag-költségek teszik ki, ezért a gázolajjal kapcsolatos visszaélések jelentős károkat okoznak számukra.
 • A legtöbb problémát máig a lopások olyan klasszikus fajtái okozzák, mint az üzemanyag lefejtése a tartályból, illetve tankolás során a gázolaj egy részének kannába töltése. Az ilyen esetek átlagosan 10%-kal növelik az üzemanyag-vásárlásra fordított kiadásokat, ezzel akár havi több milliós veszteséget okozva a fuvarozócégeknek.
 • A költségeket növelik a rossz minőségű, nem megfelelő adalékanyagokat tartalmazó, illetve hígított üzemanyagok használatából eredő károk. Ezek mértéke hibától függően járművenként és esetenként 500000 forinttól 1,5 millió forintig terjedhet.
 • A kamionokba gyárilag beépített mérőegységek csak 5-10%-os hibahatárral dolgoznak, vagyis, a nem üzemszerű fogyasztásról  riasztást nem küldenek. Nem alkalmasak továbbá ezek a rendszerek a gázolaj összetételének és minőségének elemzésére.
 • A WebEye Magyarország egy nemzetközi szinten elismert, 60 éves fejlesztői múlttal rendelkező cseh céggel, a MESIT-tel közösen dolgozott ki egy új, komplex üzemanyagmérő és elemző megoldást. A fejlesztés a cseh vállalat civil és katonai repülést kiszolgáló technológiáin alapul, és egyedülállóan alacsony, paraméterektől függően 0,5 és 1,5% alatti hibahatárokkal képes valós idejű információt adni a tankba töltött üzemanyagról.
 • A gépjármű gyári rendszerétől függetlenül, gyújtás nélküli állapotban is működő műszer folyamatos adatszolgáltatást biztosít, és azonnal riasztást küld a visszaélésekről, illetve a nem megfelelő minőségű üzemanyag betöltéséről, megelőzve így az ebből fakadó, milliós nagyságrendű anyagi károk bekövetkezését.

Eredeti sajtóközlemény

Havi több milliós veszteséget okoznak az üzemanyag-visszaélések a fuvarozóknak

Idézet

Deszpot Károly, a WebEye Magyarország ügyvezetője

„Az üzemanyag szintjének, összetételének és hőmérsékletének valós idejű monitorozásával jelentősen csökkenthetőek a gázolajra fordított kiadások, ami egy közepes méretű, 20-30 járművet működtető fuvarozócég számára átlagosan havi 2-3 millió forintos megtakarítást jelenthet”

Kép

Print

Deszpot_Karoly
Deszpot Károly, a WebEye Magyarország ügyvezetője

Kapcsolódó tartalmak

A WebEye Magyarország honlapja

A Lambda-Com vállalatcsoport honlapja

Céginformáció

WebEye Magyarország Kft.

A WebEye Magyarország Kft. az Európa 14 országában jelen lévő 100 százalékban magyar tulajdonú Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport vezető szolgáltatása a telematikai-(Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató „WebEye megoldás”, amely GPS/GPRS technológia alkalmazásával a nap 24 órájában, valós időben teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr