rss
Megfelelő karbantartással egy terasz több generációt is kiszolgál

Megfelelő karbantartással egy terasz több generációt is kiszolgál

A terasz otthonunk egyik központi tere: kellemes időben családi és baráti összejövetelek helyszíne, ha pedig csendre és kikapcsolódásra vágyunk, akkor tökéletes menedéket nyújt a hétköznapok forgataga után. A folyamatos környezeti hatások miatt a felülete jelentős terhelést kap, ezért csak a megfelelő alapanyagból készült burkolat kiválasztása, valamint annak megfelelő ápolása és karbantartása révén őrizhetjük meg hosszú távon a terasz minőségét.

Kulcsinformációk

 • Ha nem szeretnénk sok időt fordítani a terasz karbantartására, a kompozit anyagú burkolat a legjobb megoldás: ugyanis nem igényel lakkozást, de a korhadt deszkák, a gombásodás és a kellemetlen szálkák sem okoznak majd problémát. A Twinson az Inoutic által kifejlesztett, fából és PVC-ből készült, a teraszok burkolására szolgáló, szabadalmaztatott kompozitanyag, amely bordázott felületének köszönhetően természetes hatású és csúszásmentes.
 • A természeti hatások (por, virágpor és esővíz) mellett a felület egyéb módon (étel- és italmaradékokkal, olajfoltokkal stb.) is szennyeződhet, ezért célszerű évente két alkalommal elvégezni a terasz alaptisztítását. A szennyeződések többsége (por, a virágpor, a hézagokban összegyűlt levelek, a vízfoltok vagy a kréta) egyszerűen eltávolítható egy nagynyomású tisztítógép segítségével.
 • A családi vacsora vagy grillezés során keletkezett kávé-, vörösbor-, paradicsom- vagy gyümölcsléfoltok eltávolításához a Twinson burkolólapok intenzív tisztítására szolgáló készítmény használata ajánlott: öntsön 1 liter vízhez 3-4 teli kupakkal (1 kupak = kb. 5 cl), egy puha kefe segítségével távolítsa el a szennyeződést, majd öblítse le vízzel a felületet.
 • A vajban és a majonézben található növényi olajok vagy állati zsírok, továbbá a napozókrém-, gyertyaviasz- vagy motorolaj-foltok eltávolításához használja a Twinson O-Clean tisztítószert. Használat előtt rázza fel a flakont, majd fújja be a foltot. Miután kis ideig hatni hagyta a szert, öblítse le vízzel a felületet.
 • A vegyszerfoltokat, így az oldószer-, a hígító- és az aceton foltokat finom csiszolóvászonnal (smirglivel) kell lecsiszolni. Ugyancsak csiszolóvászonnal vagy dörzssszivaccsal kell kezelni a bútornyomokat és karcolásokat is. Először nedvesítse be a kezelendő felületet,  majd finom smirglivel vagy acélszálas dörzsszivaccsal csiszolja le. Miután végzett a csiszolással, távolítsa el a port és a szennyeződéseket, majd öblítse le a felületet vízzel, vagy nagynyomású tisztítóberendezéssel.
 • A nagynyomású tisztítóberendezés használatához tartsa a szórófejet legalább 30 cm-re a felülettől, a nyomás ne legyen 100 barnál nagyobb. Közvetlenül a terasz burkolása után ne húzzon bútorokat vagy egyéb nehéz tárgyakat a terasz felületén, ne helyezzen rá virágcserepet, lábtörlőt. Napfény hatására a kompozitanyag patinája körülbelül 12 héten belül természetes módon kialakul.

Eredeti közlemény

Megfelelő karbantartással egy terasz több generációt is kiszolgál

Fényképek

Háttérinformációk

Az Inoutic-ról

Az Inoutic / Deceuninck ma a műanyag feldolgozó ipar egyik vezető gyártójaként ismert. Az anyavállalatot, a Deceuninckot 1937-ben alapították Belgiumban. Az Anger testvérek Thyssen Polymer Vállalatának köszönhetően 1956-ban elkezdődött a PVC gyártás a németországi Bogenben. Az ablakrendszerek gyártása az 1960-as években indult el Belgiumban, majd 1975-ben Németországban. A Thyssen Polymer vállalatot a Deceuninck 2003-ban magába olvasztotta, és két évvel később nevét Inoutic-ra változtatta. A Deceuninck anyavállalat Csehországban is rendelkezett leányvállalattal 1993 óta, amely a Deceuninck, spol. s r.o. nevet viselte, viszont 2012-ben a márkanév egységesítésére irányuló folyamat eredményeképpen minden közép-európai Deceuninck csoporthoz tartozó leányvállalat felvette az Inoutic nevet. Az Inoutic / Deceuninck 2015-ben immár 22 éve képviselteti magát Közép-Európában.

A Deceuninck nemzetközi műanyag-feldolgozó hálózata a világ több mint 75 országban van jelen leányvállalataival. A vállalatóriás a kiemelkedő minőségű PVC ajtó- és ablakrendszereket, fal- és tető burkolatrendszereket, valamint az elegáns bel- és kültéri formai megoldásokat képviseli. Az Inoutic név három részből adódik össze: „Inside”, „Outside” and „Ingeneering Creativity”. Mindezek a vállalat azon célját fejezik ki, amely alapján kiváló műszaki megoldásokat felvonultató termékekkel kívánja összekötni a különböző típusú épületek kül- és beltereit. Az időtlen formavilágot képviselő és tartós termékek magas minőségű összetétele több mint 50 éves élettartamot garantál.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr