rss
34%-kal csökkentette széndioxid-kibocsátását a VELUX Cégcsoport magyar gyártóbázisa

34%-kal csökkentette széndioxid-kibocsátását a VELUX Cégcsoport magyar gyártóbázisa

A VELUX Cégcsoport 2014-ben tovább csökkentette széndioxid-kibocsátását az előző évhez képest, így összesen 29%-kal javította széndioxid-emissziós teljesítményét, többek között új, innovatív energiagazdálkodási programjának köszönhetően – derült ki a vállalat 2014. évi felelősségvállalási jelentéséből. A magyar gyártóbázis ennél nagyobb, 34%-os széndioxid-kibocsátás csökkenést ért el. A riport minden eddiginél alacsonyabb számú üzemi balesetről és a VELUX Alapítványok 150 millió euró összértékű társadalmi és tudományos célokat támogató hozzájárulásáról számol be, melynek Magyarország az egyik legfontosabb célországa.

Kulcsinformációk

  • A VELUX Cégcsoport idén negyedik alkalommal adta ki felelősségvállalási jelentését, amelyből kiderült, hogy  széndioxid-kibocsátást csökkentő intézkedéseinek köszönhetően 2007 óta 29%-kal mérséklődött az emisszió. A törekvések idén új szintre lépnek,  a vállalat most induló energiagazdálkodási programjának részeként minden európai gyárában energiatakarékossági akcióterv lép életbe. A magyar gyártóbázis ennél nagyobb, 34%-os széndioxid-kibocsátás csökkenést ért el.
  • A környezetvédelmi kezdeményezések mellett a munkavállalók biztonságával kapcsolatban is kimagasló eredményekről számol be a riport: a vállalat történetében eddig 2014-ben történt a legkevesebb számú, összesen 11 munkahelyi-baleset. A magyar gyártóbázis üzemeiben 2014-ben munkaóra-kieséssel járó baleset egyáltalán nem fordult elő.
  • Az alapítványi és családi tulajdon részeként működő Cégcsoport nyereségének nagy része a VELUX Alapítványokhoz kerül. Ezek a szervezetek 2014-ben összesen 478 projektre 150 millió eurót adományoztak társadalmi és tudományos célú kezdeményezések támogatására.
  • Magyarország 2007 óta folyamatosan célországa a VELUX Alapítványok tevékenységének. Az elmúlt 2 évben 2 milliárd forint nagyságrendű támogatást ítélt oda a kuratórium különböző szervezeteknek, például 10,7 millió dán koronát az SOS Gyermekfalvaknak, 7,7 millió dán koronát a Snétberger Zenei Tehetség Alapítványnak, 7,6 millió dán koronát a Van Helyed a Közös Jövőnkért Alapítványnak, 7 millió dán koronát az Ökumenikus Segélyszervezetnek és 2,6 millió dán koronát a Bátor Tábor Alapítványnak.

Eredeti közlemény

34 %-kal csökkentette széndioxid-kibocsátását a VELUX Cégcsoport magyar gyártóbázisa

Idézetek

Jørgen Tang-Jensen, a VELUX Cégcsoport vezérigazgatója szerint:

„A VELUX Cégcsoport társadalmi szinten többek között az épületek energetikai korszerűsítésében érdekelt, ezért is különösen fontos számunkra működésünk ökológiai lábnyomának minimalizálása. A tetőtéri ablakainkhoz felhasznált fa 96%-át éppen ezért fenntartható minősítéssel rendelkező beszállítóktól vásároljuk, a gyártás során keletkező hulladék 98%-át pedig energiaforrásként újrahasznosítjuk. A németországi energiagazdálkodási programunk során szerzett tapasztalataink azt igazolják, hogy még tovább tudjuk csökkenteni saját energiafogyasztásunkat, és egyúttal a széndioxid emissziónkat is” .

„2014-ben mindössze 11 üzemi baleset történt a VELUX Cégcsoport gyáraiban. Statisztikailag, ha ezt 1 millió munkaórára vetítjük, akkor kevesebb, mint egy üzemi balesettel számolhatunk, ami fantasztikus eredmény és büszkeséggel tölt el, hiszen munkatársaink biztonsága a legfontosabb számunkra. Az elmúlt öt év során mind az üzemi balesetek számában, mind a baleset miatti munkahelyi hiányzások gyakoriságában csökkenő tendenciát tapasztalunk, ami jól mutatja, hogy kevesebb, és kevésbé súlyos kimenetelű üzemi baleset történt a vállalatnál”

„A tapasztalatainkat összegző üzenetünk, hogy lehetséges alacsony energia-felhasználású és egészséges beltéri klímájú épületeket létrehozni a ma rendelkezésünkre álló termékekkel és technológiákkal. Ez két okból fontos: egyrészt, mert a nyugati országok energia-fogyasztásának 40%-a az épületek energiaigényére vezethető vissza, másrészt, mert Európában 80 millióan élnek kedvezőtlen lakótéri légállapotok között. Ha szeretnénk csökkenteni a széndioxid-kibocsátást és egyúttal az emberek közérzetét jobbá tenni, akkor ehhez az épületeinket is újra kell gondolnunk”

Fényképek


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr