rss
Az egészséges lakóteret a rendszeres testmozgásnál is fontosabbnak tartják az európaiak

Az egészséges lakóteret a rendszeres testmozgásnál is fontosabbnak tartják az európaiak

Otthonunk megfelelő kialakítása az európaiak szerint az egészségmegőrzés szempontjából fontosabb, mint a dohányzás abbahagyása vagy a rendszeres testedzés – derül ki a 12 000 európai lakos bevonásával a VELUX Cégcsoport megbízásából készített felmérésből, amely a lakóterek és az ideális életmód kapcsolatát vizsgálta az Egészség Világnapja alkalmából.

Kulcsinformációk

  • A VELUX Cégcsoport új nemzetközi kutatással, az Egészséges Otthon Barométerrel (Healthy Home Barometer) készült az Egészség Világnapja alkalmából, azzal a céllal, hogy feltárja az európai lakosok egészséges lakóterekkel kapcsolatos vélekedéseit és szokásait.
  • Az Egészséges Otthon Barométer kutatásból kiderül, hogy a válaszadók szerint a pihentető alvás mellett a friss beltéri levegő a legfontosabb közérzetet befolyásoló tényező, megelőzve a dohányzás mellőzését vagy a rendszeres testmozgást is.
  • Bár az egészséges lakótér az európaiak szerint kiemelt szerepet tölt be életerejük megőrzésében, számos család él a fizikai állapotukat közvetlenül károsító lakókörülmények között. Ezért kiemelt fontosságú, hogy ne csak a lakóházak építésekor, hanem az épületek minősége és az egészséges életmód közötti összefüggésekről folytatott párbeszédben is figyelmet kapjon a lakók mentális és fizikai jólléte.
  • Az Egészséges Otthon Barométer a VELUX Cégcsoport egészséges és fenntartható épületeket vizsgáló kutatássorozatának legújabb eleme. A vállalat a közelmúltban összegezte a 2009-ben elindított Model Home 2020 programjának tudományos eredményeit, amelyek egyértelműen bizonyították, hogy a fenntartható lakóépületeket támogató kezdeményezések emberek milliónak teremthetnek jobb életkörülményeket.
  • A VELUX Cégcsoport folyamatosan támogatja a fenntartható, komfortos épületeket vizsgáló kezdeményezéseket, így hamarosan egy szociális lakásfelújítási mintaprojektbe kezd Belgiumban.

Eredeti közlemény

Az egészséges lakóteret a rendszeres testmozgásnál is fontosabbnak tartják az európaiak

Idézetek

Michael K. Rasmussen, a VELUX Cégcsoport marketing igazgatója és a kutatás megrendelője szerint “Fittségünk és jó közérzetünk megőrzéséhez napközben minél több természetes fényre, míg az esti nyugodt alváshoz teljes sötétségre van szükségünk. A megfelelő fényforrás mellett a friss levegő is a megfelelő életminőség elengedhetetlen feltétele, ahogy az étrend és a rendszeres mozgás is. Amennyiben azt szeretnénk elérni, hogy az európaiak a jó közérzetnek kedvező lakóterekben éljenek, ezt feltétlenül hangsúlyoznunk kell. Még mindig sok a teendő a friss beltéri levegő és nappali fény fontosságát tudatosító szemléletformálás terén” .

Fényképek


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr