rss
Tovább csökkenthetők a szállítmányozás költségei: a járművezetők vezetési stílusát elemzi egy innovatív hazai fejlesztés

Tovább csökkenthetők a szállítmányozás költségei: a járművezetők vezetési stílusát elemzi egy innovatív hazai fejlesztés

A tehergépkocsi-vezetők vezetési szokásai is nyomon követhetővé válnak egy olyan újgenerációs közlekedésinformatikai megoldásnak köszönhetően, amellyel a szállítmányozó cégek felderíthetik a járművek nem megfelelő használatából eredő többletköltségeket, és így akár 15-20%-kal csökkenthetik a karbantartási díjakat, illetve 5-8%-kal üzemanyag-kiadásaikat. A WebEye Magyarország által kifejlesztett új szolgáltatás emellett hozzájárul a járművezetők képzésének megújításához is, mivel segítségével a vállalkozások egyéni, testre szabott oktatási programokat biztosíthatnak számukra.

Kulcsinformációk

  • A WebEye Magyarország egy olyan újgenerációs szolgáltatást dolgozott ki, amelynek segítségével a meglévő rendszer infrastruktúráját használva a vállalatok a járművek üzemi paraméterein túl a gépkocsivezetők vezetési szokásairól is pontos és naprakész információkhoz juthatnak.
  • A vezetési stílus részletes elemzésére irányuló megoldás a gázpedál helyzetét, a tempomat és a retarder használatát, a fordulatszám megválasztását, a fékezések módját és gyakoriságát, a nyomatékeloszlást, illetve a saját súllyal történő kigurítást egyaránt figyelembe veszi és értékeli egy előre definiált súlyozási szempontrendszer szerint.
  • A fuvarozó cégek és a járművezetők rendszeresen tájékozódhatnak az  értékek alakulásáról és statisztikai adatokat kapnak a flottára vonatkozó vezetői információkról, amely segít a teljes járműparkot leíró trendek ellenőrzésében.
  • Az új megoldás a WebEye szolgáltatási struktúrájához kapcsolódik, segítségével felderíthetőek a tehergépkocsik nem megfelelő használatából eredő többletkiadások, s így már rövidtávon számottevő megtakarítás érhető el az üzemanyagköltségek és a karbantartással összefüggő kiadások terén.
  • A felhasznált üzemanyag-mennyiség csökkentésével, illetve a fékpofák és a gumik kopásának visszaszorításával a levegőbe kerülő károsanyag-kibocsátás is kisebb lesz, ezért a vezetési stílus fejlesztésére irányuló új megoldás használatával a fuvarozó vállalatok a környezet védelméhez is hozzájárulnak.

Eredeti sajtóközlemény

Tovább csökkenthetők a szállítmányozás költségei: a járművezetők vezetési stílusát elemzi egy innovatív hazai fejlesztés

Idézet

Bagossy Tamás, a WebEye Magyarország ügyvezetője

„A fuvarozás, szállítmányozás piacán ma már olyan kiélezett a verseny, hogy a kis árréssel dolgozó vállalatok csak kiadásaik csökkentésével tudják növekedésüket biztosítani. Mivel egy tehergépjármű üzemeltetési költségeinek körülbelül kétharmadát befolyásolja a vezetési stílus, a fuvarozásban részt vevő vállalkozások számára kulcsfontosságú ennek nyomon követése. A vezetési stíluselemző megoldás használatával és erre építve a járművezetők képességeinek fejlesztésével a szervizköltségek becsléseink szerint akár 15-20%-kal is csökkenthetőek. Nem elhanyagolható emellett a helytelen vezetési szokásokból fakadó túlfogyasztás sem, amelynek korrigálásával az üzemanyag-kiadások jellemzően 5-8%-kal mérsékelhetőek.”

Kép

Bagossy_Tamas_WebEye

Kapcsolódó tartalmak

A WebEye Magyarország honlapja

A Lambda-Com vállalatcsoport honlapja

Céginformáció

WebEye Magyarország Kft.

A WebEye Magyarország Kft. az Európa 14 országában jelen lévő 100 százalékban magyar tulajdonú Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport vezető szolgáltatása a telematikai-(Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató „WebEye megoldás”, amely GPS/GPRS technológia alkalmazásával a nap 24 órájában, valós időben teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr