rss
Nem csak sötétítés, de fűtési energia megtakarítás is lehetséges árnyékolókkal

Nem csak sötétítés, de fűtési energia megtakarítás is lehetséges árnyékolókkal

Mivel időnk 90%-át – főként télen – zárt terekben töltjük, szomorú a tény, hogy az épületek többségében a világítást természetes fény helyett mesterséges fényforrásokkal, míg a légcserét és a belső hőmérséklet optimalizálását természetes szellőztetés helyett elsősorban klímaberendezésekkel oldjuk meg. Ugyanakkor megfelelő árnyékoló típusok használatával a fény szabályozását és a beltéri hőmérsékletet is egészségesebbé tehetjük. A VELUX energiarolót úgy tervezték, hogy akár 34%-kal javítsa egy tetőtéri ablak hőszigetelő képességét, így hozzájáruljon a fűtési energiafelhasználás csökkentéséhez.

Kulcsinformációk:

 • Téli reggeleken sokan ébredünk sötétben, hogy beérjünk a munkahelyünkre vagy az iskolába. Így épp akkor jutunk a legkevesebb napfényhez, amikor arra a szervezetnek a leginkább szüksége lenne.
 • Az ébredést követően többségünk zárt térben tölti a nap túlnyomó részét, ahol csak kevés természetes fényhez és friss levegőhöz jutunk.
 • A helyiségek hőmérsékletének nem tudatos a szabályozása. Télen például az ideális 18-20 fok helyett gyakran túlfűtjük a szobákat.
 • A fenti tényezők hatása állandósuló álmatlanság, fáradtságérzés és teljesítmény-ingadozás tüneteiben jelentkezik.
 • A VELUX Cégcsoport egyedülálló energiarolója egyszerre oldja meg a sötétítést, az igény szerinti reggeli-nappali fényszabályozást, miközben hozzájárul a napfény és a friss levegő – mint természetes energiaforrás – hatékony hasznosításához, a lakás dekorációs elemeként tovább növeli a tetőtéri ablakok hőszigetelő képességét.
 • Az árnyékoló speciális, méhsejt formájú üregeiben a levegő megreked, ami az anyag belső oldalára felvitt alumínium filmréteggel együtt hatékony hőszigetelést alkot.
 • Az energiaroló különleges megoldás arra, hogy hogyan használjuk a levegő hőszigetelő képességét. Olyan fenntartható megoldás, ami jelentősen hozzájárul a tetőtéri ablak energia-egyensúlyához és a fűtésszámla csökkenéséhez.

Eredeti közlemény:

Nem csak sötétítés, de fűtési energia megtakarítás is lehetséges árnyékolókkal

Fényképek:

Háttérinformációk:

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van.

További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr