rss
Tízezer fát ültettek a környezettudatos közlekedés jegyében

Tízezer fát ültettek a környezettudatos közlekedés jegyében

A Euro 6-os motorokkal felszerelt DAF-kamionok által megtett minden 1000 kilométer után ültetett egy tölgyfát a DAF Magyarország a „Vezess a holnapért” program keretében. A kezdeményezés részeként a gépkocsivezetők szakszerű, környezetkímélő járműhasználatát is díjazták „A hónap sofőrje” verseny meghirdetésével, amelynek során a WebEye Magyarország Kft. telematikai fejlesztése szolgált az értékelés alapjául.

Kulcsinformációk

  • 2014 májusában indította el  a DAF Magyarország „Vezess a holnapért” programját a levegő minőségének javítása érdekében, amelynek során minden Magyarországon újonnan vásárolt Euro 6-os DAF modell által megtett 1000 kilométer után egy kocsánytalan tölgyet ültettek el.
  • A kezdeményezés záróakkordja november 27-én volt, amikor ünnepélyes keretek között a partnerekkel közösen megtörtént a fák telepítése a Galgamácsai erdőbe.
  • A zöld szempontok érvényesítéséhez a legkorszerűbb motorokkal felszerelt kamionok mellett elengedhetetlen a gépkocsivezetők tudatos és felelős járműhasználata is.
  • A DAF a telematikai megoldások szakértője, a WebEye Magyarország bevonásával meghirdette „A hónap sofőrje” versenyt, amelynek keretében 50 darab Euro 6-os DAF járművet szereltek fel WebEye fedélzeti egységekkel, amik lehetővé tették a járművezetési szokások nyomon követését.

Eredeti sajtóközlemény

Tízezer fát ültettek a környezettudatos közlekedés jegyében

Idézet

Bagossy Tamás, a WebEye Magyarország ügyvezetője

„Örömmel csatlakoztunk a DAF kezdeményezéséhez, mivel hiszünk abban, hogy a telematikai fejlesztések hozzájárulnak a környezet védelméhez. Számításaink szerint ezek segítségével akár 15%-kal csökkenthető a szállítmányozásból fakadó károsanyag-kibocsátás. A legújabb telematikai megoldások már a gépkocsivezetők járműhasználati szokásairól is visszajelzést adnak, ami nagymértékben hozzájárul vezetési képességeik javításához, s ezzel együtt a légszennyezettség csökkentéséhez.”

Kiss Attila, a DAF Magyarország kereskedelmi vezetője

„A kamionok Euro 6-os normának megfelelő motorjai a köztudatban elterjedt nézettel ellentétben nem a szén-dioxid, hanem a korom és a nitrogén-oxid kibocsátásának értékét csökkentik. A szén-dioxid-kibocsátás mérséklése továbbra is egyféleképpen, az üzemanyag-fogyasztás csökkentésével érhető el, s ez leginkább a megfelelő vezetési technika elsajátításával valósítható meg.”

Kép

Bagossy Tamás

167_DAF_Vezess_a_holnapārt

187_DAF_Vezess_a_holnapārt

Kapcsolódó tartalmak

A WebEye Magyarország honlapja

A Lambda-Com vállalatcsoport honlapja

Céginformáció

WebEye Magyarország Kft.

A WebEye Magyarország Kft. az Európa 14 országában jelen lévő 100 százalékban magyar tulajdonú Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport vezető szolgáltatása a telematikai-(Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató „WebEye megoldás”, amely GPS/GPRS technológia alkalmazásával a nap 24 órájában, valós időben teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr