rss
Luxus lakóház a monokróm elegancia és a minimalista dizájn szerelmeseinek

Luxus lakóház a monokróm elegancia és a minimalista dizájn szerelmeseinek

Letisztultsága, extravagáns megoldásai és monokróm színvilága teszik különlegessé a luxus kivitelezésű brno-i villát, amely Lucie Schäfferová tervező családi házaként és bemutatótermeként is szolgál. Az építési munkálatok során az enteriőr és a ház formavilágához illeszkedő nyílászárók kiválasztása jelentette az egyik legnagyobb kihívást. A kivitelező az Inoutic Eforte rendszert választotta, amely az olyan előnyein túl, mint a hosszú élettartam, a statikus stabilitás vagy a kiváló hőszigetelő tulajdonság, teljes mértékben megfelelt a minimalista koncepció elvárásainak is.

Kulcsinformációk

 • A modern, egyedi kialakítású családi házat Brno külvárosának egy nyugodt, távoli részére álmodta meg Lucie Schäfferová tervező, aki a beltéri dizájnra, teljes épületdizájnra és beltéri installációkra szakosodott XPK cég tulajdonosa.
 • Külső burkolata, amely a földszinten szürke, az emeleten pedig világos ezüst színű, optikailag is felerősíti a szokatlan homlokzatot, míg a szürke, síklemezes tető hangsúlyossá teszi az épület egyszerű, letisztult stílusát.
 • Az épület különleges formavilága miatt  a nyílászárókat szolgáltató cégnek hangsúlyos szerep jutott az építkezésben, a beltéri hangulatot ugyanis az esztétikus, keret nélküli, nagyméretű ablakok határozzák meg, amelyek a tulajdonos-tervezőnő szerint a családi ház minden részletre kiterjedő, letisztult dizájnjának alapvető alkotóelemei.
 • Az összes ablakot, ajtót, a garázsajtót, a kaput, a kültéri zsalukat, és a fedett, acél pergolával, árnyékolóval felszerelt teraszhoz tartozó nyílászárót is be kellett szerezniük. Ezeknek meg kellett felelniük számos, szokatlan elvárásnak, és egyúttal teljesíteniük kellett az optimális energiateljesítménnyel, statikus stabilitással és az építőelemek hosszú élettartamával kapcsolatos követelményeket. Mindezen szempontok alapján a kiváló hőszigetelő tulajdonsággal jellemezhető Inoutic Eforte rendszer mellett döntöttek a kivitelezők.
 • A földszinti helyiségeket – az előszobát, a nappalit, a konyhát és az étkezőt - a falra, plafonra egyaránt felvitt szürke díszbeton-burkolat köti össze egységes térré. Az összhatást fehér bútorokkal, fényes felületekkel finomították.
 • A kert fedett terasza a beltér egyfajta meghosszabbítása, amely a nyári napokat még élvezetesebbé teszi rattan ülőgarnitúrájával és kerti bárjával.

Eredeti közlemény

Luxus lakóház a monokróm elegancia és a minimalista dizájn szerelmeseinek

Fényképek

Kapcsolódó tartalmak

Az Inoutic weboldala

Inoutic Eforte rendszer

Háttérinformációk

Az Inoutic-ról

Az Inoutic / Deceuninck ma a műanyag feldolgozó ipar egyik vezető gyártójaként ismert. Az anyavállalatot, a Deceuninckot 1937-ben alapították Belgiumban. Az Anger testvérek Thyssen Polymer Vállalatának köszönhetően 1956-ban elkezdődött a PVC gyártás a németországi Bogenben. Az ablakrendszerek gyártása az 1960-as években indult el Belgiumban, majd 1975-ben Németországban. A Thyssen Polymer vállalatot a Deceuninck 2003-ban magába olvasztotta, és két évvel később nevét Inoutic-ra változtatta. A Deceuninck anyavállalat Csehországban is rendelkezett leányvállalattal 1993 óta, amely a Deceuninck, spol. s r.o. nevet viselte, viszont 2012-ben a márkanév egységesítésére irányuló folyamat eredményeképpen minden közép-európai Deceuninck csoporthoz tartozó leányvállalat felvette az Inoutic nevet. Az Inoutic / Deceuninck 2014-ben immár 21 éve képviselteti magát Közép-Európában.
A Deceuninck nemzetközi műanyag-feldolgozó hálózata a világ több mint 75 országban van jelen leányvállalataival. A vállalatóriás a kiemelkedő minőségű PVC ajtó- és ablakrendszereket, fal- és tető burkolatrendszereket, valamint az elegáns bel- és kültéri formai megoldásokat képviseli. Az Inoutic név három részből adódik össze: „Inside”, „Outside” and „Ingeneering Creativity”. Mindezek a vállalat azon célját fejezik ki, amely alapján kiváló műszaki megoldásokat felvonultató termékekkel kívánja összekötni a különböző típusú épületek kül- és beltereit. Az időtlen formavilágot képviselő és tartós termékek magas minőségű összetétele több mint 50 éves élettartamot garantál.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr