rss
Passzívházzá alakították át az 50-es évekbeli iskolát

Passzívházzá alakították át az 50-es évekbeli iskolát

 • 3 nov, 2014
 •  

Egy csehországi volt bányaipari iskola átfogó felújításával a passzívház követelményeknek is megfelelő épületegyüttest hoztak létre helyi tervezők és építészek. A lakóháznak és a későbbiekben kulturális központnak is otthont adó komplexum számos elismerésben részesült, többek közt elnyerte a Brno-i Műszaki Egyetem Épület Hatékonyság Díját is.

Kulcsinformációk

 • Az 1950-es években létrehozott bányásziskola 2008 óta üresen állt. A dél-morvaországi járási hivatal ajánlattételi felhívást hirdetett meg az értékesítésére. A legmagasabb vételárat egy helyi tervező, Zdeněk Kaňa ajánlotta, aki a kollégáival együtt elkészítette az ingatlan több szakaszra bontott, teljes körű átépítési tervét.
 • A felújított épület a passzívház követelményeknek is megfelelt. A kivitelező cég a falak, a padló és az ablakok hőszigetelésére külön figyelmet fordított.
 • Az ablakok választásánál a tervezőknek az Inoutic Eforte PVC ablakaira esett a választásuk. Ezeket az ablakokat kiváló hőtechnikai tulajdonságok jellemzik, és megfelelnek az alacsony energiafogyasztású, illetve a passzívházakra vonatkozó legszigorúbb követelményrendszereknek
 • Az új lakások levegőcseréjét hővisszanyerő szellőztetőrendszer alkalmazásával biztosították. A lakások túlnyomó része központilag nyomásvezérelt, hővisszanyerő, a szellőztetés teljesítményének egyedi szabályozását lehetővé tevő szellőztetést használ.
 • Az elhagyott létesítmények helyén létrehozott barnamezős beruházások mintapéldájaként, a projekt több rangos elismerésben részesült. Elnyerte a „Cseh energetikai és ökológiai projekt 2010” címet, és 2011-ben az egész épületkomplexum is megkapta ezt az elismerő címet. A kivételes energetikai, szerkezeti és építészeti megoldásokkal rendelkező kortárs építési projektek nemzetközi versenyén, a Brno-i Műszaki Egyetem ennek az épületnek ítélte oda az Épület Hatékonysági Díjat is.

Eredeti közlemény

Passzívházzá alakították át az 50-es évekbeli iskolát

Fényképek


Kapcsolódó tartalmak

Az Inoutic weboldala

Inoutic ablakok

Háttérinformációk

Az Inoutic-ról

Az Inoutic / Deceuninck ma a műanyag feldolgozó ipar egyik vezető gyártójaként ismert. Az anyavállalatot, a Deceuninckot 1937-ben alapították Belgiumban. Az Anger testvérek Thyssen Polymer Vállalatának köszönhetően 1956-ban elkezdődött a PVC gyártás a németországi Bogenben. Az ablakrendszerek gyártása az 1960-as években indult el Belgiumban, majd 1975-ben Németországban. A Thyssen Polymer vállalatot a Deceuninck 2003-ban magába olvasztotta, és két évvel később nevét Inoutic-ra változtatta. A Deceuninck anyavállalat Csehországban is rendelkezett leányvállalattal 1993 óta, amely a Deceuninck, spol. s r.o. nevet viselte, viszont 2012-ben a márkanév egységesítésére irányuló folyamat eredményeképpen minden közép-európai Deceuninck csoporthoz tartozó leányvállalat felvette az Inoutic nevet. Az Inoutic / Deceuninck 2014-ben immár 21 éve képviselteti magát Közép-Európában.

A Deceuninck nemzetközi műanyag-feldolgozó hálózata a világ több mint 75 országban van jelen leányvállalataival. A vállalatóriás a kiemelkedő minőségű PVC ajtó- és ablakrendszereket, fal- és tető burkolatrendszereket, valamint az elegáns bel- és kültéri formai megoldásokat képviseli. Az Inoutic név három részből adódik össze: „Inside”, „Outside” and „Ingeneering Creativity”. Mindezek a vállalat azon célját fejezik ki, amely alapján kiváló műszaki megoldásokat felvonultató termékekkel kívánja összekötni a különböző típusú épületek kül- és beltereit. Az időtlen formavilágot képviselő és tartós termékek magas minőségű összetétele több mint 50 éves élettartamot garantál.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr