rss
Új (tető)ablak a világra

Új (tető)ablak a világra

Állandó huzat, jéghideg, párás ablakok, penész, és hiába tekerjük magas fokozatra a termosztátot – ezek a leggyakoribb, és talán a legszembetűnőbb jelei annak, ha egykor korszerűnek számító tetőablakaink megértek a cserére. Az ősz sok családnál a lakásfelújítás ideje. Ilyenkor egyszerűbb, takarékosabb megoldásnak tűnik egy tisztasági festés, de amit a nyílászárók cseréjén most megspórolunk, azt a későbbiekben otthonunk fűtési költségeire fordíthatjuk. A VELUX vállalat szakemberei arra hívják fel a figyelmet, hogy új tetőtéri ablakokkal nem csak egészségesebb, az igényeinkhez jobban illeszkedő életteret alakíthatunk ki, de az új nyílászárók hosszabb távon kímélik a családi kasszát is.

Kulcsinformációk

 • Ablakainkról a felújítás tervezésekor gyakran megfeledkezünk, pedig az állapotuk a közérzetünk, az egészségünk és a fűtési költségeink szempontjából sem másodlagos kérdés.
 • A VELUX cég modern, Új Generációs tetőtéri ablakainak előnyei a beszerelésüket követően azonnal megtapasztalhatók. 50%-kal csökkenhet ugyanis az otthon hővesztesége az ablakokon keresztül, télen 2 fokkal magasabb hőmérséklet érhető el a szobákban, és 8%-kal mérséklődhet a fűtési energiafogyasztás.
 • A VELUX tetőtéri ablakok üvegfelülete 10%-kal nagyobb, de a korábbi típusokhoz képest télen 5 fokkal melegebb marad, miközben sokkal több természetes fényt enged a szobákba.
 • Az ablakok tökéletes funkcionalitása, így például a megfelelő víz-, pára- és légzárás ugyanakkor csak szakszerű beépítéssel biztosítható.
 • A beépítés megbízhatóságát beépítőtermékekkel növelhetjük: a hőszigetelő keret javítja az ablak és a tetőszerkezet közötti hőszigetelést, az alátétfólia vízelvezető csatornával elállja a külső nedvesség útját a tetőtér felé, párafékező fólia használatával pedig a tetőtér irányából kifelé igyekvő pára nem fog lecsapódni a szigetelésben.
 • Az ablakcsere tervezését a VELUX vállalat külön modullal is segíti a honlapján. Itt költségkalkulátor segítségével is tájékozódhatunk az ablakcsere költségeiről, továbbá kérhetünk ajánlatot beépítőktől is. Így biztosak lehetünk benne, hogy az otthonunk és új ablakaink mindig szakértő kezekben lesznek.

Eredeti közlemény

Új (tető)ablak a világra

Idézetek

Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítési vállalatának ügyvezetője

„Az új ablakok beépítése során elkövetett apróbb hibák a legtöbb esetben visszafordíthatatlan következményekkel járhatnak. Csökkenhet a tetőtéri ablak hőszigetelő képessége, fennállhat a beázás vagy az ablaküveg párásodásnak veszélye. Az általunk ajánlott ablakbeépítő partnereket folyamatosan képezzük, akik nem csak a helyszíni felmérésben és a beépítésben, hanem a termékek kiválasztásában és beszerzésében is segítséget nyújtanak.”

„Természetesen az igényeinktől, a tetőszerkezet állapotától és a jelenlegi ablaktípustól is függ, hogy a csere milyen módosításokat kíván. Mindazonáltal maga az ablakcsere gyors munkafolyamat. Ha régi VELUX ablakainkat cseréljük Új Generációs tetőtéri ablakokra, akár a belső burkolat bontása nélkül, néhány órán belül befejeződhetnek a munkálatok. Érdemes ugyanakkor kellő figyelmet fordítani a belső burkolatra (gipszkartonozásra) is, hiszen megfelelő kialakítással több fény jut a helyiségbe, csökken a páralecsapódás esélye, könnyebbé válik az ablakszárny átfordítása, így kényelmesebb lesz a külső üvegfelület tisztítása.”

Fényképek

Kapcsolódó tartalmak

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

A VELUX Cégcsoport honlapja

Háttérinformációk

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon – a 300 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.
www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr