rss
Fődíjat nyert a szolnoki gyalogoshíd az Inoutic pályázatán

Fődíjat nyert a szolnoki gyalogoshíd az Inoutic pályázatán

 • 25 aug, 2014
 •  

Építészeti díjat nyert a Szolnok központját a város rekreációs terével, Tiszaligettel összekötő Tiszavirág-híd. A híd padlóburkolatát az Inoutic a „Top Project” című pályázat keretében az elmúlt évek legjobb Inoutic profilok felhasználásával megvalósult magyar építészeti megoldásaként ismerte el. A gyalogos és kerékpáros híd modern járófelületét a BudaPark-2 Kft. építette Inoutic Twinson kompozit teraszprofilokból.

Kulcsinformációk

 • 2011-ben készült el Szolnokon a Pont-TERV Zrt. és az A.D.U. Építész Iroda Kft. tervei alapján a Tiszavirág-híd, Közép-Európa leghosszabb gyaloghídja.
 • A gyalogos és kerékpáros forgalom számára kialakított híd burkolásához a beruházók és a tervezőiroda az Inoutic Twinson padlóburkolatot választotta, amely megfelelő alátámasztással kitűnő megoldást jelent nagyobb köztéri felületek burkolásához is.
 • A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végzett terheléses töréspróbák is igazolták, hogy a Twinson burkolat és a profilok alapkonstrukciójaként szolgáló sűrű alátámasztások a hídon biztonságos rendszerként működnek.
 • A járófelület szerelési munkálataiért felelős BudaPark-2 Kft. az alapkonstrukció tekintetében egyedi megoldást alkalmazott: a párnafákat impregnált vörösfenyőből készítették el.
 • A mogyoróbarna Twinson profilok a speciálisan a hídhoz tervezett rozsdamentes acél kapcsokkal együtt alkotják a járófelületet. Az egyedülálló megoldásoknak köszönhetően a hídra hulló csapadék jelentős része elfolyik, így a  járófelület nagymértékben öntisztuló.
 • A Tiszavirág-híd építése óta több kisebb kerékpárúton épült hídra került hasonló szerkezetű Inoutic Twinson burkolat Magyarországon.
 • Az Inoutic Twinson rendszerek kávézók és parkok padlóburkolatának kialakításához is ideális megoldást nyújtanak, hiszen az esztétikus megjelenés mellett biztosítják a költséghatékony karbantartást és az időtálló minőséget.

Eredeti közlemény

Fényképek

Kapcsolódó tartalmak

Háttérinformációk

Az Inoutic-ról
Az Inoutic / Deceuninck ma a műanyag feldolgozó ipar egyik vezető gyártójaként ismert. Az anyavállalatot, a Deceuninckot 1937-ben alapították Belgiumban. Az Anger testvérek Thyssen Polymer Vállalatának köszönhetően 1956-ban elkezdődött a PVC gyártás a németországi Bogenben. Az ablakrendszerek gyártása az 1960-as években indult el Belgiumban, majd 1975-ben Németországban. A Thyssen Polymer vállalatot a Deceuninck 2003-ban magába olvasztotta, és két évvel később nevét Inoutic-ra változtatta. A Deceuninck anyavállalat Csehországban is rendelkezett leányvállalattal 1993 óta, amely a Deceuninck, spol. s r.o. nevet viselte, viszont 2012-ben a márkanév egységesítésére irányuló folyamat eredményeképpen minden közép-európai Deceuninck csoporthoz tartozó leányvállalat felvette az Inoutic nevet. Az Inoutic / Deceuninck 2014-ben immár 21 éve képviselteti magát Közép-Európában.
A Deceuninck nemzetközi műanyag-feldolgozó hálózata a világ több mint 75 országban van jelen leányvállalataival. A vállalatóriás a kiemelkedő minőségű PVC ajtó- és ablakrendszereket, fal- és tető burkolatrendszereket, valamint az elegáns bel- és kültéri formai megoldásokat képviseli. Az Inoutic név három részből adódik össze: „Inside”, „Outside” and „Ingeneering Creativity”. Mindezek a vállalat azon célját fejezik ki, amely alapján kiváló műszaki megoldásokat felvonultató termékekkel kívánja összekötni a különböző típusú épületek kül- és beltereit. Az időtlen formavilágot képviselő és tartós termékek magas minőségű összetétele több mint 50 éves élettartamot garantál.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr