rss
Sztárok a cukorbeteg gyerektáborban

Sztárok a cukorbeteg gyerektáborban

Cukorbeteg gyermekek nyaralhattak Horányban, a Rákosmenti Gyermekcukorbetegek Közhasznú Egyesülete nyári táborában. Az egyetlen magyar vércukormérő készülékeket fejlesztő 77 Elektronika Kft. meghívására Erős Antónia és Hevesi Tamás is a táborba látogatott, hogy az egészséges életmód, a mozgás és a gyakori vércukormérés fontosságára hívja fel a fiatal táborozók figyelmét.

Kulcsinformációk

  • A hasonló táborok szervezésének célja az, hogy a diabétesszel élő gyermekek szabadidős és edukációs programok révén tudhassanak meg többet betegségükről és szakemberek segítségével illeszkedhessenek be a sajnos egyre népesebb cukorbeteg közösségbe.
  • Elsajátíthatják a cukorbetegség kezeléséhez szükséges alapvető ismereteket, közben pedig játékkal és sok mozgással kovácsolódhatnak igazi csapattá.
  • Évről évre tíz nyári cukorbeteg gyermektáborok létrejöttéhez járul hozzá a Tartsd a szintet! edukációs programot működtető, a Dcont TREND vércukormérő készüléket gyártó 77 Elektronika Kft. gyermekszervezeteknek kiírt pályázata.

Eredeti sajtóközlemény

Sztárok a cukorbeteg gyerektáborban

Idézet

Hevesi Tamás, énekes, a magyar cukorbeteg labdarúgó-válogatott edzője

Az elmúlt években már volt alkalmam ellátogatni néhány, cukorbeteg gyermekeknek szervezett táborba, ezért nem volt kérdés, hogy ezúttal is velük tartok. Sajnos a diabétesz egyre több fiatalt érint, ezért nagyon fontos, hogy legyenek ilyen, kifejezetten a számukra szervezett programok. A célom idén is az, hogy játékos és szórakoztató formában hívjam fel a figyelmüket a mozgás és a sport fontosságára. Erre most minden eddiginél jobb példával szolgálhatok: szeptember 1-5. között a magyar cukorbeteg futsal-válogatott edzőjeként veszek részt a cukorbetegek nemzetközi futsal bajnokságán Balatonfüreden, ahol a csapatunk – a 77 Elektronika Kft. és a Sanofi támogatásának köszönhetően – hazai pályán védheti meg Európa-bajnoki címét.

Fotók

cukorbeteg_gyermektabor_5
cukorbeteg_gyermektabor_6
cukorbeteg_gyermektabor_1
cukorbeteg_gyermektabor_2
cukorbeteg_gyermektabor_3
cukorbeteg_gyermektabor_4

Kapcsolódó tartalmak

A Tartsd a szintet! Facebook oldal

Háttérinformáció

A Tartsd a szintet! oldal egy össztársadalmi problémára, a cukorbetegségre kívánja felhívni a figyelmet, a cukorbetegekért jött létre.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr