rss
Különdíjjal ismerte el az Inoutic a Castello Szaunapark építészeti megoldását

Különdíjjal ismerte el az Inoutic a Castello Szaunapark építészeti megoldását

 • 28 júl, 2014
 •  

Az Inoutic teraszprofiljai nem csak kisebb teraszok, hanem nagyobb alapterületű felületek burkolására is kitűnő megoldást nyújtanak. A Gyulai Várfürdőben található Castello Szaunapark tervezői is ezért választották az Inoutic Twinson teraszrendszerét. A parkot az Inoutic tavaly „Top Project” címen meghirdetett pályázatán, amely során az elmúlt évek legjobb Inoutic profilok felhasználásával megvalósult építészeti megoldásait kereste a régióban, különdíjjal ismerte el.

Kulcsinformációk

 • Az Inoutic különdíjjal ismerte el a Gyulai Várfürdő Castello Szanupark projektjét a tavaly „Top Project” címen meghirdetett pályázatán, amely során az elmúlt évek legjobb Inoutic profilok felhasználásával megvalósult építészeti megoldásait kereste a régióban.
 • A Gyulai vár közelében, az egykori Almássy-kastély természetvédelmi parkjában álló Gyulai Várfürdő 2009-ben bővült a Castello Szaunaparkkal.
 • A Szaunapark kültéri részének modern parkká alakítása során a régi burkolatok és betonjárdák fedésére is sor került. A tervezők a hosszú élettartam és a modern dizájn miatt döntöttek az Inoutic Twinson teraszrendszer mellett, amely kiválóan alkalmas az olyan, nagyobb kültéri felületek – például parkok és kávézók teraszainak – burkolására, ahol fontos az esztétikus megjelenés és a költséghatékony karbantartás.
 • Az alapkonstrukció megépítését követően a szakemberek felhelyezték a csúszásmentes burkolatot. A park egész területén mogyoróbarna Twinson kompozit teraszdeszkákat használtak, amelyeket rozsdamentes acélfülekkel rögzítettek.
 • A lépcsők szegésénél ezüst eloxált alumínium lépcsőprofil élzárást szereltek fel, hogy feltűnő színük még biztonságosabbá tegye a lépcsők használatát. A járdák és a lépcsők oldalára Twinson anyagú szegélyek kerültek, amelyek meggátolják, hogy szennyeződés kerüljön a burkolat alá.
 • A kivitelezési munka két ütemben zajlott: először a járdák készültek el, majd ezt követően nem sokkal a napozóterasz és a lépcsők burkolása is befejeződött. A november-decemberi fagy ellenére a szakemberek kevesebb, mint két hét alatt installálták a teraszelemeket.

Eredeti közlemény

Inoutic Castello Szaunapark sajtóközlemény

Fényképek

Kapcsolódó tartalmak

Az Inoutic weboldala

Inoutic teraszok

Háttérinformációk

Az Inoutic-ról

Az Inoutic / Deceuninck ma a műanyag feldolgozó ipar egyik vezető gyártójaként ismert. Az anyavállalatot, a Deceuninckot 1937-ben alapították Belgiumban. Az Anger testvérek Thyssen Polymer Vállalatának köszönhetően 1956-ban elkezdődött a PVC gyártás a németországi Bogenben. Az ablakrendszerek gyártása az 1960-as években indult el Belgiumban, majd 1975-ben Németországban. A Thyssen Polymer vállalatot a Deceuninck 2003-ban magába olvasztotta, és két évvel később nevét Inoutic-ra változtatta. A Deceuninck anyavállalat Csehországban is rendelkezett leányvállalattal 1993 óta, amely a Deceuninck, spol. s r.o. nevet viselte, viszont 2012-ben a márkanév egységesítésére irányuló folyamat eredményeképpen minden közép-európai Deceuninck csoporthoz tartozó leányvállalat felvette az Inoutic nevet. Az Inoutic / Deceuninck 2014-ben immár 21 éve képviselteti magát Közép-Európában.

A Deceuninck nemzetközi műanyag-feldolgozó hálózata a világ több mint 75 országban van jelen leányvállalataival. A vállalatóriás a kiemelkedő minőségű PVC ajtó- és ablakrendszereket, fal- és tető burkolatrendszereket, valamint az elegáns bel- és kültéri formai megoldásokat képviseli. Az Inoutic név három részből adódik össze: „Inside”, „Outside” and „Ingeneering Creativity”. Mindezek a vállalat azon célját fejezik ki, amely alapján kiváló műszaki megoldásokat felvonultató termékekkel kívánja összekötni a különböző típusú épületek kül- és beltereit. Az időtlen formavilágot képviselő és tartós termékek magas minőségű összetétele több mint 50 éves élettartamot garantál.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr