rss
Forgalmi akadályok és nyári torlódások: erre számíthatunk a nyár hátralévő részében

Forgalmi akadályok és nyári torlódások: erre számíthatunk a nyár hátralévő részében

A villamosvonalak mentén zajló átépítésekből idén a megszokottnál többre kell számítani, és a jellemzően nyár végéig tartó útfelújítási munkálatok is jelentős torlódást okozhatnak Budapesten a forgalmi adatok elemzésével foglalkozó Best Way Traffic Kft. szakértői szerint. Júliusban és augusztusban általában csökken a forgalom a főváros útjain és az M0-ás körgyűrűn, azonban az M7-es autópályán hétvégenként jelentősen, akár is 80 km/h-ra is csökkenhet az átlagsebesség.

Kulcsinformációk

  • A korábbi években jellemzően a szünidő alatt kezdődtek a kötöttpályás felújítások a fővárosban, azonban idén ezek többsége már jóval a tanév befejezése előtt elkezdődött.
  • A főváros közlekedését több felújítás is befolyásolja a nyári hónapokban, a legtöbb helyen azonban augusztus végéig, azaz várhatóan még a tanév kezdete előtt befejezik a munkálatokat.
  • Budapesten az 1-es villamos vonalán, a Lánchíd utcánál, a Kerepesi úton található Százlábú híd környékén, az M7-es autópályán elsősorban Siófok magasságában, valamint augusztusban a Hajógyári-sziget körzetében várhatóak torlódások.
  • A nyári hónapokban a hétvégi csúcs alatt az M7-es autópályán, illetve az alsóbbrendű utakon is hosszabb menetidővel kell számolni, az autópályán pedig a legnagyobb sebesség gyakran 80km/h-ra vagy még kevesebbre csökken.
  • Az útépítési munkálatok ellenére ebben az időszakban a főváros útjai, valamint az M0-ás autópálya minden évben kevésbé terhelt az iskolai szünet, valamint a nyári szabadságolások miatt, így általában rövidebb menetidőre lehet számítani.

Eredeti sajtóközlemény

Forgalmi akadályok és nyári torlódások: erre számíthatunk a nyár hátralévő részében

Idézet

Szvétek Ferenc, a Best Way Traffic Kft. ügyvezetője

Az útfelújítások nyári ütemezése miatt minden esetben célszerű már indulás előtt tájékozódni az érinteni kívánt útszakaszokról. A Budapesti Közlekedési Központ és a Magyar Közút honlapján ezek könnyen ellenőrizhetők, de több mobiltelefonos alkalmazás segítségével is naprakész adatokat kaphatunk a telített utakról. A külföldre indulóknak érdemes felkeresni a rendőrségi portált, ahol egy határinformációs rendszer lehetőséget biztosít a közlekedők számára, hogy előre tájékozódjanak az átkelőhelyekről.

Különösen fontos, hogy az autósoknak még egy jelentősebb torlódás esetén is be kell tartaniuk a KRESZ szabályait! Gyakran előfordul, hogy az autósok a leállósávot használják kerülőútvonalként, pedig ez még nem engedélyezett. Ennek betartása azért is lényeges, mert baleset esetén a szirénás járművek, mentőautók vagy tűzoltók számára biztonsági sávot kell biztosítani a sorok közt – ehhez pedig a leállósávra is szükség lehet. Az autópályáról való lehajtást akkor javasoljuk, ha tudjuk, milyen torlódás van előttünk, mert a lehajtás ugyan lehetőséget kínál a folyamatos haladásra, de számolni kell az alsóbbrendű útvonalak fokozott forgalmi terhelésével, mivel ilyenkor többen is ezt a megoldást választhatják.

Kép

Szvétek Ferenc

Kapcsolódó tartalmak

Best Way Traffic Kft. honlapja

A Lambda-Com vállalatcsoport honlapja

Céginformáció

Best Way Traffic Kft.

A Best Way Traffic Kft. azzal a céllal alakult, hogy a budapesti és a bekötő utakat rendszerint használó autósok számára megteremtse a legjobb választás lehetőségét forgalomsűrűség szempontjából, egy webalapú szolgáltatással. Több éves fejlesztésük eredményeként, egy jól működő, felhasználóbarát valós idejű dugófigyelő rendszert alakítottak ki, amely mind a nagyobb logisztikai cégek, mind pedig a kis- és nagyvállalatok, illetve a lakosság számára hasznos adatokkal szolgál. A Best Way a közlekedésinformatikai megoldásaival Európa 14 országában jelenlevő, magyar tulajdonú Lambda-Com Csoport tagja.

Bővebb információ: http://www.bestway.hu


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr