rss
Terasz beépítése 6 lépésben

Terasz beépítése 6 lépésben

A fa természetes szépségét és a PVC ellenállóságát ötvöző Inoutic Twinson kompozit anyagú teraszok a kültéri bővítések, felújítások hosszú élettartamú, minimális karbantartási igényű és dekoratív alternatívái. További előnyük, hogy a teraszlécek olyan komplett rendszerben is beszerezhetők, amelyek alapkonstrukciója is kitűnő minőséget garantál. Az egyszerű összeszerelésüknek köszönhetően időtakarékos, s így költséghatékony megoldást kínálnak a megrendelőnek, továbbá egyszerűsítik a tervezést és építést végző szakemberek dolgát. A pontos kivitelezés ugyanakkor elengedhetetlen ahhoz, hogy a terasz hosszú távon megőrizze kitűnő minőségét.

Kulcsinformációk

 • A szakemberek a már meglévő teraszok esetén az alapkonstrukciót rozsdamentes párnafákból készítik el, a kertben vagy zúzalék ágyra épített úszóteraszok esetén viszont komplexebb alumínium alapépítményt használnak.
 • Az alapkonstrukció megtervezését követően döntenek a teraszlécek számáról és a leginkább gazdaságos, esztétikus szabási mintáról. A lécek szabásakor számításba veszik a hőtágulásuk során keletkező mozgáshoz szükséges teret is.
 • A párnafák elhelyezésekor először eldöntik, merre fusson burkolat, majd erre az irányra merőlegesen fektetik le az alapkonstrukció léceit. A lefektetett párnafákat dűbelekkel rögzítik a szilárd alaphoz.
 • A rögzítését követően a párnafákra felhelyezik a méretre szabott burkolatot. A burkolat felhelyezésekor is számításba veszik a hőtágulás során keletkező mozgást.
 • A deszkákat műanyag konzolokkal rögzítik a párnafákhoz, amelyek biztosítják a terasz enyhe rugalmasságát.
 • Bár a Twinson rendszerek elemei gyorsan és egyszerűen összeilleszthetők, az Inoutic és a BudaPark-2. Kft. Twinson szakkereskedés munkatársai azt javasolják, hogy mind a tervezéshez, mind az építéshez kérjük szakember segítségét.

Eredeti közlemény

Terasz beépítése 6 lépésben

Fényképek

Videó

Kapcsolódó tartalmak

Az Inoutic Vállalat magyar nyelvű honlapja

Inoutic teraszok

A BudaPark-2 Kft. honlapja

Háttérinformációk

Az Inoutic-ról

Az Inoutic / Deceuninck ma a műanyag feldolgozó ipar egyik vezető gyártójaként ismert. Az anyavállalatot, a Deceuninckot 1937-ben alapították Belgiumban. Az Anger testvérek Thyssen Polymer Vállalatának köszönhetően 1956-ban elkezdődött a PVC gyártás a németországi Bogenben. Az ablakrendszerek gyártása az 1960-as években indult el Belgiumban, majd 1975-ben Németországban. A Thyssen Polymer vállalatot a Deceuninck 2003-ban magába olvasztotta, és két évvel később nevét Inoutic-ra változtatta. A Deceuninck anyavállalat Csehországban is rendelkezett leányvállalattal 1993 óta, amely a Deceuninck, spol. s r.o. nevet viselte, viszont 2012-ben a márkanév egységesítésére irányuló folyamat eredményeképpen minden közép-európai Deceuninck csoporthoz tartozó leányvállalat felvette az Inoutic nevet. Az Inoutic / Deceuninck 2013-ban immár 20 éve képviselteti magát Közép-Európában.

A Deceuninck nemzetközi műanyag-feldolgozó hálózata a világ több mint 75 országban van jelen leányvállalataival. A vállalatóriás a kiemelkedő minőségű PVC ajtó- és ablakrendszereket, fal- és tető burkolatrendszereket, valamint az elegáns bel- és kültéri formai megoldásokat képviseli. Az Inoutic név három részből adódik össze: „Inside”, „Outside” and „Ingeneering Creativity”. Mindezek a vállalat azon célját fejezik ki, amely alapján kiváló műszaki megoldásokat felvonultató termékekkel kívánja összekötni a különböző típusú épületek kül- és beltereit. Az időtlen formavilágot képviselő és tartós termékek magas minőségű összetétele több mint 50 éves élettartamot garantál.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr