rss
Az olajszint és a keréknyomás ellenőrzésének elmulasztása miatt kerülnek leggyakrabban bajba az autósok a nyári hónapokban

Az olajszint és a keréknyomás ellenőrzésének elmulasztása miatt kerülnek leggyakrabban bajba az autósok a nyári hónapokban

A motorolaj, a hűtőfolyadék vagy a fékolaj utántöltésének elmaradása, illetve a nem megfelelő keréknyomás okozza június és augusztus között a legtöbb meghibásodást a járművekben. A nyári időszakra jellemző hosszabb utak előtt a fentieken túl gyakran megfeledkeznek az autóvezetők a fékbetétek állapotának és a biztonsági felszerelések ellenőrzéséről is a LUKOIL kútvezetőinek tapasztalatai szerint.

Kulcsinformációk

A LUKOIL kútvezető szerint az alábbi hét pontos listát érdemes követni a hosszabb utak előtti ellenőrzés alkalmával:

 • A nyári gumik átvizsgálása során ellenőrizni kell a profilmélységet, valamint a guminyomást.
 • A folyadékszintek ellenőrzése kiemelten fontos: a motorolaj és hűtőfolyadék mellett a fékfolyadékot is érdemes megnézni, ha pedig szükséges, az utántöltésről is gondoskodni kell.
 • Mindenképpen javasolt megnézni, hogy az akkumulátor megfelelően működik-e, szükség esetén pedig érdemes feltölteni vagy kicserélni.
 • A nyári zivatarokra készülve gondoskodni kell az ablaktörlő lapát cseréjéről, mivel a téli használat megviseli, aminek következtében berepedezik, elkopik a gumi, az alkoholtartalmú téli szélvédőmosót pedig nyárra ajánlott lecserélni.
 • Az autó alapos külső-belső tisztítását már tavasszal célszerű beiktatni, azonban egy hosszabb autóút előtt érdemes ezt megismételni.
 • A klímával rendelkező autók esetén különösen fontos, hogy évente legalább egyszer kitisztítsák a rendszert.
 • A hosszabb utak előtt a biztonsági felszerelések ellenőrzése is elengedhetetlen: gondoskodni kell az elsősegélydobozról, pótizzókról, az elakadásjelző háromszögről, valamint a kötelező sárga fényvisszaverő mellényről.

Eredeti közlemény

Az olajszint és a keréknyomás ellenőrzésének elmulasztása miatt kerülnek leggyakrabban bajba az autósok a nyári hónapokban

Infografika

Idézetek

Kis Gergely kútvezető (Gyömrő, Pesti út)

A futómű beállítását évente kétszer érdemes elvégeztetni, hiszen a téli hónapok folyamán a rosszabb útviszonyok miatt könnyen elállítódhat, ami később kárt okozhat az autóban és az abroncsokban egyaránt. Emellett a fékbetéteket is célszerű ellenőrizni a hosszabb utak előtt, mivel csak így garantálható, hogy egy erősebb fékezés esetén úgy reagál az autó, ahogy arra szükség van.

Az autósoknak fel kell készülniük azokra az esetekre is, amikor például egy baleset miatt nagyobb torlódás alakul ki egy útszakaszon. Főleg kánikula idején fontos, hogy legyen elég folyadék az autóban, hiszen a napsütésben hamar átmelegszik a jármű, ami könnyen kiszáradáshoz vezethet. Az átmelegedést akár dugóban ülve, akár egy parkolóban hagyott autó esetében olyan kiegészítő termékekkel a legegyszerűbb enyhíteni, mint a szélvédőtakarók és különféle árnyékolók.

Kapcsolódó tartalmak

A LUKOIL honlapja

A LUKOIL Facebook oldala

Céginformáció

A LUKOIL a világ egyik legnagyobb, vertikálisan integrált kőolaj- és földgáztermelő és -feldolgozó vállalata. A céget 1991-ben alapították, és a feltárt szénhidrogén tartalékok alapján a második legnagyobb kőolaj kitermelő és feldolgozó társaság. A cég fő tevékenysége a kőolaj- és földgázlelőhelyek feltárása és kitermelése, petrolkémiai termékek gyártása és értékesítése, valamint marketingje. A kőolajtermelő és kutatási területeinek nagy része Oroszországban, Nyugat-Szibériában található. A LUKOIL nem csak Oroszországban, hanem más országokban is rendelkezik saját tulajdonú, modern kőolaj-feldolgozó üzemekkel.

A cég a termékei nagy részét a nemzetközi piacokon értékesíti. A petrolkémiai termékeit Oroszországban, Kelet- és Nyugat-Európában, valamint az USA-ban forgalmazza. A cég kereskedelmi hálózatához napjainkban 200 kőolaj és kőolajtermék tároló, valamint megközelítőleg 6200 benzinkút tartozik. A cég részvényei nyilvánosan forgalmazott értékpapírok, amelyekkel a Londoni Tőzsde mellet sok más egyéb nemzetközi tőzsdén is kereskednek.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr