rss
Deloitte: válság előtti szinten a befektetői bizalom

Deloitte: válság előtti szinten a befektetői bizalom

2014 tavaszára a 2003-2007-es időszakban tapasztalható szintre emelkedett a befektetői optimizmus régiónkban. A Deloitte befektetői bizalmi indexe már a harmadik egymást követő félévben mutat pozitív tendenciát, amire 2009 vége óta nem volt példa. A közép-európai intézményi magántőke és kockázati tőke-befektetők körében végzett felmérés szerint egy év alatt hatszorosára (61%-ra) nőtt azok aránya, akik a gazdasági feltételek javulására számítanak a következő hat hónapban.

Kulcsinformációk

  • A következő félévben a pénzügyi befektetései hatékonyságának növekedésével számol a magántőke és kockázati tőke-befektetők kétharmada, ami a legmagasabb arány 2005 tavasza óta.
  • A kilátások javulásának egyebek mellett olyan fundamentális okai vannak, mint a tartósan alacsony kamat- és inflációs környezet.
  • A következő időszakban a szerződéskötések számának növekedését váró válaszadók aránya tavaly őszhöz képest a duplájára, több mint 62%-ra nőtt.
  • A piaci aktivitás növekedésére ösztönzőleg hat az is, hogy a válaszadók 27%-a szerint a következő hat hónap során könnyebb lesz majd hitelfinanszírozáshoz hozzájutni. Ez az elmúlt három év legnagyobb befektetői bizalmát mutatja a hitelpiacokkal kapcsolatban.
  • Pozitív fejlemény továbbá, hogy a tőkeemelést tervező válaszadók aránya is több mint kétszeresére (19%-ra) emelkedett az elmúlt fél év során.

Eredeti sajtóközlemény

Deloitte: válság előtti szinten a befektetői bizalom

Fotó

Videó

Idézet

Seres Béla, a Deloitte közép-európai pénzügyi tanácsadási üzletágának ügyvezető partnere

“A kilátások javulásának egyebek mellett olyan fundamentális okai vannak, mint a tartósan alacsony kamat- és inflációs környezet, amely a befektetőket magasabb kockázatvállalásra ösztönzi. Emellett fontos szerepet játszik, hogy az utóbbi években javultak a vállalati mérlegek, amelynek révén az európai vállalati szektor egyre egészségesebb képet mutat. A befektetők – különösen az Egyesült Államokban – egyre vonzóbbnak látják az európai, és azon belül is közép-európai befektetési lehetőségeket.”

Kapcsolódó tartalmak

Korábbi sajtóanyagok

Céginformációk

A Deloitte-ról
A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési, pénzügyi tanácsadási és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttműködő ügyvédi irodánk, a Deloitte Legal Szarvas, Erdős és Társai Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 150 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemével és minőségi szolgáltatásaival segíti ügyfeleit abban, hogy megfeleljenek az előttük álló üzleti kihívásoknak. A Deloitte mintegy 200 000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.
A Deloitte név az Egyesült Királyságban “company limited by guarantee” formában alapított Deloitte Touche Tohmatsu Limited társaságra és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülő jogi személy. A Deloitte Touche Tohmatsu Limited és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következő link alatt találja: www.deloitte.hu/magunkrol.

További hírek, érdekességek a Deloitte Magyarország LinkedIn oldalán: www.linkedin.com/company/deloitte-hungary.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr