rss
FEEL FLUX – Új magyar találmány indul világhódító útjára

FEEL FLUX – Új magyar találmány indul világhódító útjára

A Rubik-kocka után egy újabb magyar ügyességi játék mutatkozott be a világnak. Egy fiatal kutatócsapat alkotta meg a FLUX névre keresztelt műszaki találmányt. A FLUX egy olyan játék, amelynek működése a fizika és a tudomány szabályain alapul: bemutatja, hogyan működik a magneto-dinamika, vagyis a mozgó elektromágnes. A játékot május 15-én, a TedxDanubia-n mutatják be Budapesten.

Kulcsinformációk

  • Somlyó Tamás és Lányi Ádám műegyetemista hallgatókként meglátták a csodát egy különös fizikai törvényszerűségben, a Lenz-törvényben, és létrehoztak köré egy játékot, ami lenyűgöző antigravitációs hatásával kézzelfoghatóvá teszi a fizika szépségét.
  • A FEEL FLUX egyedi megjelenésű dizájntárgy, csodálatos kísérleti eszköz és egy izgalmas ügyességi játék egyszerre.
  • A FLUX alkotórészei – egy alumíniumból, rézből, vagy ezüstből készült henger és egy golyó, amely a kereskedelmi forgalomban kapható legerősebb természetes mágnesből készült – meglepő módon viselkednek, ha interakcióba kerülnek egymással. A golyót a hengerbe dobva olyan mágneses tér keletkezik, amelyben nem érezzük a golyó esését – így olyan, mintha a golyóra nem hatna a gravitáció ereje.
  • A FLUX jelenleg három különböző verzióban érhető el. A FLUX ORIGINAL rézből készült, így ez a változat rendelkezik a legerősebb indukciós hatással. A FLUX BLACK azok számára ideális, akik a modern formák és szerkezetek rajongói, mivel a mélyfekete, galvanizált alumínium kimondottan esztétikus. A SKILL FLUX a legszórakoztatóbb verzió. Szintén alumíniumból készült, de egyedi kialakítása megkönnyíti a kreatív trükkök elsajátítását.
  • A Lenz-törvényt elsőként szórakoztatásra használó játék az Indiegogo közösségi finanszírozási oldalon gyűjti a támogatásokat és az előrendeléseket.

Eredeti sajtóközlemény

FEEL FLUX – Új magyar találmány indul világhódító útjára

Fényképek és infografika

Kapcsolódó tartalmak

A FEEL FLUX honlapja

FEEL FLUX Facebook oldal

FEEL FLUX az Instagrammon

A FEEL FLUX az Indiegogo közösségi finanszírozási oldalon


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr