rss
Május 2-ig adhatják le pályázatukat az építészhallgatók a Nemzetközi VELUX Díjra

Május 2-ig adhatják le pályázatukat az építészhallgatók a Nemzetközi VELUX Díjra

A Nemzetközi VELUX Díj regisztrációs időszakában a világ 86 országából összesen 5768 építészhallgató 2794 csapata jelezte részvételi szándékát. „A jövő fényforrása” témájú pályázatra a legtöbben sorrendben Kínából, Lengyelországból, az Egyesült Államokból, Oroszországból, Kanadából, Romániából, Spanyolországból és Magyarországról jelentkeztek.

Kulcsinformációk

  • A pályázatra leadott megoldások kisebb terekben vagy nagyobb városi kontextusban, de akár elvont fogalomként vagy valamely kísérlet keretében is értelmezhetik a természetes fény épített környezetben betöltött szerepét.
  • A pályázat mára jelentős szakmai eseménnyé vált, amely nagyszámú építészhallgatót vonz a világ minden tájáról.
  • A nevezések számát tekintve Magyarország előkelő helyen áll a 86 ország között. Négy évvel ezelőtt a magyar diákok 15 pályamunkával neveztek a díjra, két évvel ezelőtt 25 terv érkezett be Magyarországról.
  • A díj összértéke 30 ezer euró. A zsűri több díjat és elismerést ad át.
  • A regisztrált hallgatók május 2-ig adhatják le a végleges pályamunkákat.

Eredeti közlemény

Május 2-ig adhatják le pályázatukat az építészhallgatók a Nemzetközi VELUX Díjra

Idézetek

Per Arnold Andersen, a VELUX Cégcsoport napfénnyel, energiával és beltéri klímával foglalkozó tudásközpontjának vezetője, a zsűri tagja
„Rengeteg hallgató regisztrált a világ minden tájáról, amely azt bizonyítja, hogy a természetes fény nagyon fontos téma a jövő építészgenerációja számára. Ha folytatódik az előző évek tendenciája, idén akár ezernél is több alkotás érkezhet „A jövő fényforrása” témájú pályázatra.”

Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítési vállalatának ügyvezetője
„Büszkék vagyunk rá, hogy a nevezések számát tekintve előkelő helyen állunk a 86 ország között. Négy évvel ezelőtt a magyar diákok 15 pályamunkával neveztek a díjra, két évvel ezelőtt pedig 25 terv érkezett be Magyarországról. Bízunk benne, hogy a mostani verseny során is aktív hazai részvételre számíthatunk, valamint hogy a magyar építészhallgatók a korábbi sikereket folytatva a 2014-es díjkiosztóról elismerésekkel térhetnek haza.”

Fényképek

Kapcsolódó tartalmak

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

A VELUX Cégcsoport honlapja

A Nemzetközi VELUX Díj honlapja

A Nemzetközi VELUX Díjjal elismert pályamunkák

Háttérinformációk

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr