rss
Újabb kihíváson vehetnek részt a VELUX Nemzetközi Dizájn Díj pályázói

Újabb kihíváson vehetnek részt a VELUX Nemzetközi Dizájn Díj pályázói

A VELUX Nemzetközi Dizájn Díj pályázói részt vehetnek egy, a díjhoz kapcsolódó szavazatgyűjtő versenyben is, amely arra ösztönzi az Európa húsz országábólregisztrált dizájn szakos hallgatókat, hogy osszák meg a díjra nevezett pályamunkáikat inspiráló forrásokat és a tetőtéri árnyékolók jövőjével kapcsolatos elképzeléseiket. A legtöbb szavazatot összegyűjtő pályázó 1500 euró pénzösszegben részesül.

Kulcsinformációk

  • Európa minden tájáról pályáznak dizájn szakos hallgatók a 2014-es VELUX Nemzetközi Dizájn Díjra.
  • A jelentkezés részeként csatlakozhattak egy három feladatból álló versenyhez is, amelynek során egy online közösségi oldalon oszthatják meg azokat az elképzeléseket és tárgyakat, amelyekből a tervezés során ihletet merítettek.
  • A versenyzők a képek megosztásával szavazatokat gyűjthetnek a közösségi oldalakon, és a legtöbb szavazatot elnyerő pályázó 1500 euró pénzösszegben részesül.
  • Sokan a természetből és a technológiából merítettek ihletet – különösen a természetes fény és árnyék viszonyából, valamint abból, hogyan járulhat hozzá a technológia mindezek egyensúlyához.
  • A hallgatók a levél- és állatmotívumoktól kezdve a technológiai innovációk és grafikus ábrázolás világáig széles palettáról merítenek ötletet.

Eredeti közlemény

Újabb kihíváson vehetnek részt a VELUX Nemzetközi Dizájn Díj pályázói

Idézetek

Linda Hechmann Lagoni, a VELUX Cégcsoport innovációs folyamatokért, fejlesztésért és üzletfejlesztésért felelős menedzsere
„Miután a dizájn szakos hallgatók bemutatták a pályamunka elkészítése során rájuk ható forrásokat, láthatóvá vált, hogy sokan a természetből merítettek ihletet. Megfigyelhető az alaktan, valamint a természetes struktúrák és formák használatának tendenciája, akárcsak az organikus minták és anyagok, mint például a levelek, a fák és a virágszirmok motívumainak használata. Ugyancsak megfigyelhetők az új technológia felhasználásához kapcsolódó trendek, valamint a két- és háromdimenziós tervezés összekapcsolása.”

„Összességében nagyon sok érdekes és izgalmas eleme van ezeknek a munkáknak. Fontos észben tartani, hogy egy árnyékoló sikere nem csak a dizájnban vagy az anyagválasztásban rejlik. Ugyanennyire fontos az is, hogy a terv alkalmas legyen a gyártásra. Nagyon érdekes lesz végig követni a verseny alakulását, valamint az alkotás folyamatát az első vizuális tanulmánytól a végső pályamunkákig.”
Bob Jaap de Boer, a holland Alkalmazott Tudományok Hágai Egyetemének dizájn szakos hallgatója, a pályázat résztvevője
„A munkámat a levelek évszakonkénti változása ihlette. A leveleket minden évszakban egyedi színek és formák jellemzik. Az engem ösztönző gondolatok általában sok különböző forrásból származnak, de ennél a feladatnál a természet kézenfekvő választásnak tűnt. A leveleken átszűrődő fény az ablakok sötétítésére emlékeztetett, így magától értetődőnek éreztem a kettő kombinációját. A természetnek mindig van megoldása a problémákra, amelyeket a technológiai újításokkal felvértezve hatékonyan tudunk alkalmazni a mindennapi életben.”
Dr. Peter Zec professzor, a VELUX Nemzetközi Dizájn Díj zsűrijének tagja
„Azért szeretem a dizájn díjakat, mert mindig találkozom olyan friss munkákkal, amelyek emlékezetesek maradnak számomra. Remélem, ez alkalommal is sokféle pályaművet tekinthetek meg – a visszafogott alkotásoktól kezdve a feltűnő és rendkívüli megoldásokig.”
„Nagy kihívás, hogy megtaláljuk a megfelelő anyag és a jó dizájn harmóniáját, és rengeteg egyéni igényt kell figyelembe venni egy sötétítő tervezésekor. A terméknek illeszkednie kell a különböző belső terekhez, emellett olyan anyagot kell választani, amely nem fakul a napfény hatására, és jól tűri a magas hőmérsékletet.”
„A funkció és a dizájn kéz a kézben járnak. Azt tanácsolom a résztvevőknek, hogy legyenek bátrak és kreatívak, de mindig maradjanak hűek önmagukhoz” – összegezte tanácsait a professzor.

Fényképek

Kapcsolódó tartalmak

Háttérinformációk

A VELUX Cégcsoportról
A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr