rss
Az antibiotikum-rezisztens baktériumok fenyegetése új intézkedéseket kíván a megelőzésben

Az antibiotikum-rezisztens baktériumok fenyegetése új intézkedéseket kíván a megelőzésben

Az antibiotikum-rezisztencia ijesztő valósággá válhat, így a jövőben újabb intézkedésekre lesz szükség a fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében. A VELUX Cégcsoport megbízásából készült tanulmány szerint a belső terek napfénnyel és friss levegővel biztosított egészséges klímája elengedhetetlen feltétel egészségünk megőrzéséhez.

Kulcsinformációk

  • Az Egészségügyi Világszervezet szerint Magyarország egyike azoknak az országoknak, amelyek egy olyan poszt-antibiotikum korszak határán állnak, ahol számos gyakori fertőzés többé nem lesz kezelhető.
  • Bár a legtöbb közegészségre veszélyes fertőző betegséget a beltéri környezet okozza, napjainkban az épületek 30%-a nem biztosít egészséges beltéri klímát. Ez azért különösen aggasztó, mert időnk közel 90%-át belső terekben töltjük.
  • A jelenségről Dr. Richard Hobday számolt be részletesen a The Healing Sun: Sunlight and Health in the 21st Century (A gyógyító Nap: A napfény és az egészség kapcsolata a 21. században) című tanulmányban, amely a nemzetközileg elismert Journal of Hospital Infection-ben jelent meg. A tanulmány egy műszaki jelentés alapján készült, amely elkészítésével a VELUX Cégcsoport bízta meg Dr. Hodbayt 2011-ben.
  • A szakértő szerint több energiát kell fordítanunk a fertőzések terjedésének megakadályozására, amelynek hatékony módja a beltéri klíma javítása.

Eredeti közlemény

Az antibiotikum-rezisztens baktériumok fenyegetése új intézkedéseket kíván a megelőzésben

Fényképek

Idézetek

Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítési vállalatának ügyvezetője

„Komoly probléma, hogy nem fektetünk elég nagy hangsúlyt a megfelelő beltéri fény- és légállapotok kialakítására. Nagyon egészségtelen irányba tartunk, ha a jövő épületállományára tekintünk. Hozzájárulna a tudatosság növeléséhez, ha az építészeti szabályozás szigorúbb követelményeket támasztana az épületek friss levegő és napfény ellátottsága tekintetében.”

Dr. Richard Hobday, a The Healing Sun: Sunlight and Health in the 21st Century (A gyógyító Nap: A napfény és az egészség kapcsolata a 21. században) szerzője és a téma szakértője

„Az antibiotikumok kifejlesztését megelőzően az épületek szellőztetésének és a természetes fénynek fontos szerepük volt a betegségek megelőzésében. Ma már kevésbé figyelünk a friss levegő és a napfény fontosságára. Az építészeti előírások gyakran hozzájárulnak a zárt elrendezésű épületek kialakításához. Ezekben a terekben hatékonyabb az energiaellátás, mint a régebbi modellek esetében, azonban kirekesztik a napfényt és a friss levegőt, elősegítve ezzel a fertőzések terjedését. A jövőben nagyobb figyelmet kell fordítanunk az egészséges légállapotok kialakítására és fenntartására a belső terekben, ahol életünk nagy részét töltjük. Sokkal jobban kell tudnunk, hogyan valósítható ez meg, mint jelenleg.”

Kapcsolódó tartalmak

Az európai épületek 40 százalékában egészségtelen a beltéri levegő – V. VELUX Természetes Fény Szimpózium

A VELUX Cégcsoport honlapja

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

Háttérinformáció

A VELUX Magyarország Kft-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon – a 300 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is.

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr