rss
Változik az e-útdíj rendszer: erre kell figyelni február 9. után!

Változik az e-útdíj rendszer: erre kell figyelni február 9. után!

A tengelyszám-beállítást, az útdíj adatszolgáltatást és a díjköteles szakaszok elszámolását is érintik az útdíj rendszer február 9-én életbe lépő változásai. Hazánk legnagyobb bevallási közreműködője, a WebEye Magyarország összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat, és hogy mire érdemes figyelniük az úthasználóknak a következő napokban.

Kulcsinformációk

 • Újabb fejlesztési fázishoz érkezett, és ezért számos ponton módosul a több mint fél éve bevezetett elektronikus útdíj rendszer február 9-én 00 óra 00 perckor.
 • Az egyik legfontosabb változás a jármű díjszabási kategória beállítását, azon belül is a tengelyszám állítást érinti.
 • Február 9-től a fedélzeti eszközt használóknak felül kell vizsgálniuk a korábban megadott tengelyszámot, és a HU-GO portálon nyilatkozniuk kell arról, hogy a jövőben is a portálon keresztül vagy inkább bevallási közreműködő segítségével kívánják állítani az adatokat.
 • Lényeges változás, hogy a tengelyszám állítás kizárólag a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) visszaigazolását követően számít hatályosnak, az e-mailben kapott megerősítést tehát minden esetben meg kell várni indulás előtt.
 • Érdemes odafigyelni arra is, hogy az útdíj adatszolgáltatás határideje 25 napra módosult: az úthasználatot követően ennyi idő áll rendelkezésre a fedélzeti eszköz adatainak letöltésére.
 • Fontos tehát rendszeresen ellenőrizni a fedélzeti eszköz állapotát és meggyőződni arról, hogy az üzemszerűen regisztrálja a jármű által megtett útvonalat.

Eredeti sajtóközlemény

Változik az e-útdíj rendszer: erre kell figyelni február 9. után!

Idézet

Bagossy Tamás, a WebEye Magyarország ügyvezetője

„A járművek tengelyszáma a legtöbb bevallási közreműködőnél rugalmasan beállítható a fedélzeti egységen keresztül, ezért sokan eddig is ezt a megoldást választották. Ez a lehetőség a jövőben is adott lesz, azonban vasárnap erről külön nyilatkoznia kell majd a felhasználóknak. Azt javasoljuk, hogy mindenki ellenőrizze az aktuálisan beállított tengelyszámot a HU-GO portálon és amennyiben szükséges, frissítse az adatokat. Így elkerülhetőek az átállásból adódó esetleges problémák vagy büntetések.”

„Arra biztatjuk az úthasználókat, hogy a következő napokban vizsgálják meg a jelenlegi útdíj beállításaikat. Apróságnak tűnhet, de érdemes ellenőrizni a regisztrációkor megadott e-mail címet is, hiszen a HU-GO rendszer ezen keresztül értesíti a felhasználókat. Az e-mailben kapott értesítéseket célszerű megőrizni a későbbi adminisztráció megkönnyítésének érdekében. A vasárnap életbe lépő változások a bevallási közreműködők szerződési feltételeit is módosítják, ezért mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy körültekintően tájékozódjon a szolgáltatójánál. Erre a célra a WebEye Magyarországnál 24 órás operátorközpontot működtetünk, ahol munkatársaink folyamatosan várják a beérkező telefonhívásokat és a hétvégi változásokkal kapcsolatban is pontos tájékoztatást adnak a felmerülő kérdésekre, valamint honlapjainkon is találnak erre vonatkozó információkat.”

Kép

Bagossy Tamás

Kapcsolódó tartalmak

A WebEye Magyarország honlapja

A Lambda-Com vállalatcsoport honlapja

Céginformáció

WebEye Magyarország Kft.

A WebEye Magyarország Kft. az Európa 14 országában jelen lévő 100 százalékban magyar tulajdonú Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport vezető szolgáltatása a telematikai-(Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató „WebEye megoldás”, amely GPS/GPRS technológia alkalmazásával a nap 24 órájában, valós időben teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését. Európa útjain összesen 40 ezer autóban van WebEye, ebből 23 ezret aktívan követnek.www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr