rss
Optimistábbak a magyar vállalatok pénzügyi vezetői

Optimistábbak a magyar vállalatok pénzügyi vezetői

A saját cégük helyzetét és a gazdasági kilátásokat illetően is nőtt az elmúlt évben a Magyarországon működő vállalatok pénzügyi vezetőinek optimizmusa. Ennek ellenére hazánk még mindig a legpesszimistább országok közé tartozik a régióban – derül ki a Deloitte 13 kelet-közép-európai ország vállalati pénzügyi vezetőinek (CFO-k) megkérdezésével készített, félévente megismételt felméréséből, amelyet ötödik alkalommal publikált a tanácsadó cég. A magyar vállatok számára továbbra is a változó jogszabályi környezet és az adózással kapcsolatos kérdések jelentik a legnagyobb kihívást.

Kulcsinformációk

  • Ötödik alkalommal publikálta a Deloitte 13 kelet-közép-európai ország vállalati pénzügyi vezetőinek (CFO-k) megkérdezésével készített, félévente megismételt felmérését
  • A hazai és nemzetközi előrejelzések, valamint az elmúlt időszak kedvező gazdasági híreinek is köszönhetően egy év alatt 52-ről 5 százalékra csökkent azok aránya, akik recesszióra számítanak 2014-ben és 2-ről 28 százalékra nőtt azoké, akik mérsékelt növekedést várnak idén.
  • Bár a magyarországi foglalkoztatottsági adatok kismértékű javulást mutatnak, még mindig magasabb azoknak a pénzügyi vezetőknek az aránya, akik a munkanélküliség növekedését jósolják a következő 12 hónapban.
  • A külső pénzügyi és üzleti bizonytalanság megítélése is javult: az egy évvel ezelőtti 16 százalékkal szemben 33 százalék látja azt most normálisnak.
  • A magyar vállatok számára továbbra is a változó jogszabályi környezet és az adózással kapcsolatos kérdések jelentik a legnagyobb kihívást.

Eredeti sajtóközlemény

Optimistábbak a magyar vállalatok pénzügyi vezetői

Fotó

Gaidosch_Tamas

Videó

Idézet

Gaidosch Tamás, a Deloitte CFO programjának magyarországi vezetője

“Egy különösen nehéz periódus után az elmúlt időszakban egyre több kedvező hír érkezik a magyar gazdaságból, ami a pénzügyi vezetők hangulatában is érzékelhető. Jelentősen nőtt azok aránya, akik mérsékelt növekedést várnak az előttünk álló évben, és javult a pénzügyi és üzleti környezet megítélése is. Ezzel együtt pozitívabbá váltak a vállalati pénzügyekkel kapcsolatos várakozások is, és vonzóbbá vált a banki finanszírozás a cégek számára. Bár a foglalkoztatási mutatók is javulnak, még mindig több válaszadó számít a munkanélküliség növekedésére, mint a csökkenésére a következő 12 hónapban.”

Kapcsolódó tartalmak

Korábbi sajtóanyagok

Céginformációk

A Deloitte-ról
A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési, pénzügyi tanácsadási és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttműködő ügyvédi irodánk, a Deloitte Legal Szarvas, Erdős és Társai Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 150 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemével és minőségi szolgáltatásaival segíti ügyfeleit abban, hogy megfeleljenek az előttük álló üzleti kihívásoknak. A Deloitte mintegy 200 000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.
A Deloitte név az Egyesült Királyságban “company limited by guarantee” formában alapított Deloitte Touche Tohmatsu Limited társaságra és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülő jogi személy. A Deloitte Touche Tohmatsu Limited és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következő link alatt találja: www.deloitte.hu/magunkrol.

További hírek, érdekességek a Deloitte Magyarország LinkedIn oldalán: www.linkedin.com/company/deloitte-hungary.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr