rss
2014 az „okos” kütyük éve lesz

2014 az „okos” kütyük éve lesz

A testen viselhető okos eszközök – köztük az okosszemüvegek, okosórák – felemelkedésének éve lesz 2014: 10 millió darab fogyhat belőlük idén szerte a világban, értékesítésük pedig 2020-ra a 100 millió darabot is meghaladhatja – derül ki a Deloitte 2014-es globális trendeken alapuló TMT (Technológiai, Média és Telekommunikációs) előrejelzéséből. Az okostelefonok, tabletek, PC-k, TV készülékek és játékkonzolok forgalma idén 750 milliárd (!) dollárnál is nagyobb lehet, ami majdnem duplája a 2007-es forgalomnak. Számos más területen is jelentős bővülést jósol a tanácsadó cég: a nyílt online kurzusok, az orvosi eVizitek, vagy a több különálló TV előfizetéssel rendelkező háztartások száma is várhatóan emelkedni fog.

Kulcsinformációk

  • A Deloitte 2014-es globális trendeken alapuló TMT (Technológiai, Média és Telekommunikációs) előrejelzéséből kiderült, 10 millió darab fogyhat a testen viselhető okos eszközökből idén, értékesítésük pedig 2020-ra a 100 millió darabot is meghaladhatja.
  • A testen viselhető okos eszközök piacán a legnagyobb bevételt az okosszemüvegek hozhatják 2014-ben, amelyekből 4 millió darabot értékesíthetnek idén, de 2016-ra 10 millió, 2020-ra pedig 100 millió darabra nőhet a forgalmuk.
  • Az okostelefonoknak, tableteknek, PC-knek, TV készülékeknek és játékkonzoloknak a globális forgalma 50 milliárd dollárral lesz magasabb a tavalyinál, így 2014-ben meghaladja majd a 750 milliárd dollárt.
  • Az okostelefonok forgalma 12%-kal nőhet az előző évhez képest, amivel a forgalmuk 375 milliárd dollárra emelkedik.
  • Más területeken is jelentős bővülés várható: a nyílt online kurzusok, az orvosi eVizitek, vagy a több különálló TV előfizetéssel rendelkező háztartások száma is  emelkedni fog.

Eredeti sajtóközlemény

2014 az „okos” kütyük éve lesz

Fotó

Szep_Peter

Videó

Idézet

Szép Péter, a Deloitte Zrt. Üzletviteli tanácsadás üzletágának partnere

„A Deloitte friss jelentése szerint a vásárlói igények 2014-ben 3 milliárd dolláros jövedelmező piacot teremtenek a testen hordható okos eszközöknek. Emellett idén is az egyik legnagyobb növekedés az okostelefonok forgalmában lesz tapasztalható: a legtöbb korosztályban már általánossá vált a használatuk, kivéve az 55 év felettiek körében, ahol a penetráció megugrására lehet számítani 2014-ben. A korábbi várakozások ellenére növekszik a TV-előfizetetések száma is, amiben nagy szerepet játszik, hogy egyre több háztartás vesz majd igénybe kettő, vagy több szolgáltatást is.”

Kapcsolódó tartalmak

Korábbi sajtóanyagok

Céginformációk

A Deloitte-ról
A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési, pénzügyi tanácsadási és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttműködő ügyvédi irodánk, a Deloitte Legal Szarvas, Erdős és Társai Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 150 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemével és minőségi szolgáltatásaival segíti ügyfeleit abban, hogy megfeleljenek az előttük álló üzleti kihívásoknak. A Deloitte mintegy 200 000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.
A Deloitte név az Egyesült Királyságban “company limited by guarantee” formában alapított Deloitte Touche Tohmatsu Limited társaságra és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülő jogi személy. A Deloitte Touche Tohmatsu Limited és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következő link alatt találja: www.deloitte.hu/magunkrol.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr