rss
Az év legnagyobb közlekedési dugói

Az év legnagyobb közlekedési dugói

Az Árpád hídon és környékén szeptemberben hatszorosára nőtt a menetidő az 1-es villamos felújítása miatt, az M1 autópályán pedig márciusban a rendkívüli hóhelyzet miatt alakult ki egy közel három napos torlódás – 2013-ban ezeken a helyszíneken találkozhattak a legkomolyabb forgalmi változásokkal az autósok.  Az egyéb felújítások, forgalomelterelések esetén idén átlagosan 20-25%-kal nőtt a menetidő a közlekedési adatok gyűjtésével és elemzésével foglalkozó Best Way Traffic Kft. adatai szerint.

Kulcsinformációk

 • 2013-ban az útfelújítások és építkezések mellett rendkívüli időjárási viszontagságok is befolyásolták a közúti közlekedést Magyarországon.
 • A fővárosban a legjelentősebb torlódás az 1-es villamos felújításának megkezdésekor jött létre, emiatt az Árpád hídon többszörösére nőtt a menetidő.
 • További fennakadásokat okozott a Ferenciek terén folyó átépítési munkálatok miatti elterelés és az alsó rakpart Parlament előtti szakaszának lezárása is.
 • Országszerte többnapos torlódásokat okozott a márciusi rendkívüli hóhelyzet, melynek nyomán rekordhosszúságú, háromnapos dugó alakult ki az M1 autópályán.
 • Szintén az ország több pontján jelentősen lassult a közúti közlekedés a nyári árvíz idején: ebben az időszakban a 10-es úton találkozhattak a leghosszabb torlódásokkal az autósok.
 • A szakértők előrejelzései szerint 2014 végéig várhatóan csökkenni fognak a közúti fennakadások és forgalomkorlátozások.

Eredeti sajtóközlemény

Az év legnagyobb közlekedési dugói – Összefoglaló 2013 legnagyobb közúti torlódásairól

Idézet

Szvétek Ferenc, a Best Way Traffic Kft. szakértője

A nagyobb útfelújítások várhatóan befejeződnek 2014 végére, így valamelyest felszabadul majd a fővárosi közlekedés, addig is azonban további forgalom-elterelésekre és várhatóan jelentősebb torlódásokra lehet számítani a főváros több pontján. Az időjárási körülmények a tapasztalataink alapján minden évben megviselik a közlekedőket, erre előzetes tájékozódással lehet legkönnyebben felkészülni.

Kép

Az év legnagyobb közlekedési dugói

Videó

Kapcsolódó tartalmak

Best Way Traffic Kft. honlapja

A Lambda-Com vállalatcsoport honlapja

Céginformáció

Best Way Traffic Kft.

A Best Way Traffic Kft. azzal a céllal alakult, hogy a budapesti és a bekötő utakat rendszerint használó autósok számára megteremtse a legjobb választás lehetőségét forgalomsűrűség szempontjából, egy webalapú szolgáltatással. Több éves fejlesztésük eredményeként, egy jól működő, felhasználóbarát valós idejű dugófigyelő rendszert alakítottak ki, amely mind a nagyobb logisztikai cégek, mind pedig a kis- és nagyvállalatok, illetve a lakosság számára hasznos adatokkal szolgál. A Best Way a közlekedésinformatikai megoldásaival Európa 14 országában jelenlevő, magyar tulajdonú Lambda-Com Csoport tagja.

Bővebb információ: http://www.bestway.hu


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr