rss
20%-kal nagyobb forgalom, 30-40 perces torlódások – erre számíthatunk karácsony előtt az utakon

20%-kal nagyobb forgalom, 30-40 perces torlódások – erre számíthatunk karácsony előtt az utakon

A téli hónapokban különösen fontos az optimális útvonaltervezés, mivel a csúszós utak és a csapadékos időjárás következtében jelentősen lelassul a forgalom. Mindez a karácsony előtti vásárlási hullámokkal párosulva fokozott balesetveszélyt jelent, hiszen ebben az időszakban akár 20 százalékkal is megnövekszik a közúti forgalom, és zsúfolásig telnek az utak a nagyvárosokban. A közlekedési adatok elemzésével foglalkozó Best Way Traffic Kft. szakértője szerint ebben a helyzetben a kulcs a kellő tervezés és a megfelelő vezetési stílus kiválasztása.

Kulcsinformációk

  • Karácsony közeledtével a téli időjárás miatt jelentősen romlanak a látási- és útviszonyok, ami a forgalom lassulásához vezet: mintegy 6 százalékkal csökken a járművek átlagsebessége ebben az időszakban.
  • Míg esőzést követően közel 10 százalékkal romlik az utak járhatósága, addig havazás esetén ez az érték már 20 százalék, ónos esőt követően pedig mintegy 60 százalék.
  • Az ünnepek előtt elsősorban a kamionforgalom növekszik meg, az ünnepek alatt azonban jellemzően a kiskereskedelmi áruszállítók és a személygépkocsik lepik el az utakat.
  • Fontos, hogy a mindig tartsuk a megfelelő követési távolságot, hogy a téli útviszonyok mellett is biztonságosan és balesetmentesen közlekedjünk.
  • Még a fagyok beállta előtt feltétlenül váltsunk téli gumira, illetve  a nehezebben járható utakon szükség esetén használjunk hóláncot.

Eredeti sajtóközlemény

20%-kal nagyobb forgalom, 30-40 perces torlódások – erre számíthatunk karácsony előtt az utakon

Idézet

Szvétek Ferenc, a Best Way Traffic Kft. szakértője

„Az ünnepek előtt és alatt is kiemelten fontos az útvonal pontos megtervezése. Ma már könnyen elérhetőek olyan online rendszerek, amelyek valós időben mutatják a forgalmi adatokat, és ezek ilyenkor felértékelődnek. Adataink szerint az első téli havas munkanapokon nem ritkák az akár 30-40 perces torlódások, ezért ajánlott indulás előtt tájékozódni az adott útszakasz járhatóságról, esetleges zsúfoltságáról, hogy a lehető legoptimálisabb körülmények között jussunk el az úticélunkhoz.”

„A forgalom tehát lényegesen nagyobb és lassabban haladó lesz, így mindképpen több dugóra kell számítani az ünnepek előtt és alatt. A vezetési stílusnak azonban téli üzemmódban kell maradnia az „ünnepi őrületben” is, és inkább útvonaltervezéssel, átgondolt szervezéssel próbáljunk gyorsabban végezni a bevásárlással, de semmi esetre sem kapkodással és hirtelen manőverekkel, amelyek akár balesetet is okozhatnak.”

Kép

Szvétek Ferenc


Videó


Kapcsolódó tartalmak

Best Way Traffic Kft. honlapja

A Lambda-Com vállalatcsoport honlapja

Céginformáció

Best Way Traffic Kft.

A Best Way Traffic Kft. azzal a céllal alakult, hogy a budapesti és a bekötő utakat rendszerint használó autósok számára megteremtse a legjobb választás lehetőségét forgalomsűrűség szempontjából, egy webalapú szolgáltatással. Több éves fejlesztésük eredményeként, egy jól működő, felhasználóbarát valós idejű dugófigyelő rendszert alakítottak ki, amely mind a nagyobb logisztikai cégek, mind pedig a kis- és nagyvállalatok, illetve a lakosság számára hasznos adatokkal szolgál. A Best Way a közlekedésinformatikai megoldásaival Európa 14 országában jelenlevő, magyar tulajdonú Lambda-Com Csoport tagja.

Bővebb információ: http://www.bestway.hu


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr