rss
Akár 20 százalékkal növelheti otthonunk fűtési igényét a túl magas beltéri páratartalom

Akár 20 százalékkal növelheti otthonunk fűtési igényét a túl magas beltéri páratartalom

 • 4 dec, 2013
 •  

A párásodásért sok esetben a helytelen szellőztetés és a túl magas beltéri páratartalom a felelősek, amelyek az egészségügyi kockázatokon túl a pénztárcánkat sem kímélik.

A közegészségügyi előírások a 30-70% közötti beltéri páratartalmat tartják elfogadhatónak, a hosszú távon 50%-nál magasabb páratartalom ugyanakkor egészségügyi komplikációkat idézhet elő. A tartósan felgyülemlő nedvesség jelentősen növeli a penészedés kockázatát, de nem csak a közérzetünkre hat negatívan; akár 20%-kal is növelheti a lakás fűtési igényét. Az Inoutic szakemberei szerint a probléma sok esetben a nem megfelelő szellőztetésre vezethető vissza.

Kulcsinformációk

 • Egy 70%-os páratartalmú helyiség felfűtésének hőigénye akár 20%-kal magasabb lehet, mint egy 45%-os páratartalmú helyiségé.
 • A hosszú távon 50%-nál magasabb páratartalom egészségügyi komplikációkat idézhet elő.
 • Annak érdekében, hogy eredményesen léphessünk fel a párásodás ellen, pontosan meg kell határoznunk, hogy az hol keletkezik.
 • Helyes rész- vagy keresztszellőztetéssel meg lehet szabadulni a nemkívánatos nedvességtől.
 • A párásodás ellen a szakszerűen beszerelt, minőségi üvegezésű ablakokkal védekezhetünk a leghatékonyabban. Általában olyan ablakprofilokat érdemes választani, amelyek nagyobb üvegezési mélységet tesznek lehetővé.
 • Az Inoutic által gyártott Prestige és Eforte rendszerek a 25 mm mély üvegezési horonynak köszönhetően kiváló hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek.

Eredeti közlemény

Akár 20 százalékkal növelheti otthonunk fűtési igényét a túl magas beltéri páratartalom

Fényképek

Kapcsolódó tartalmak

Az Inoutic Vállalat magyar nyelvű honlapja

Eforte ablakrendszer

Prestige ablakrendszer

Háttérinformációk

Az Inoutic-ról

Az Inoutic / Deceuninck ma a műanyag feldolgozó ipar egyik vezető gyártójaként ismert. Az anyavállalatot, a Deceuninckot 1937-ben alapították Belgiumban. Az Anger testvérek Thyssen Polymer Vállalatának köszönhetően 1956-ban elkezdődött a PVC gyártás a németországi Bogenben. Az ablakrendszerek gyártása az 1960-as években indult el Belgiumban, majd 1975-ben Németországban. A Thyssen Polymer vállalatot a Deceuninck 2003-ban magába olvasztotta, és két évvel később nevét Inoutic-ra változtatta. A Deceuninck anyavállalat Csehországban is rendelkezett leányvállalattal 1993 óta, amely a Deceuninck, spol. s r.o. nevet viselte, viszont 2012-ben a márkanév egységesítésére irányuló folyamat eredményeképpen minden közép-európai Deceuninck csoporthoz tartozó leányvállalat felvette az Inoutic nevet. Az Inoutic / Deceuninck 2013-ban immár 20 éve képviselteti magát Közép-Európában.

A Deceuninck nemzetközi műanyag-feldolgozó hálózata a világ több mint 75 országban van jelen leányvállalataival. A vállalatóriás a kiemelkedő minőségű PVC ajtó- és ablakrendszereket, fal- és tető burkolatrendszereket, valamint az elegáns bel- és kültéri formai megoldásokat képviseli. Az Inoutic név három részből adódik össze: „Inside”, „Outside” and „Ingeneering Creativity”. Mindezek a vállalat azon célját fejezik ki, amely alapján kiváló műszaki megoldásokat felvonultató termékekkel kívánja összekötni a különböző típusú épületek kül- és beltereit. Az időtlen formavilágot képviselő és tartós termékek magas minőségű összetétele több mint 50 éves élettartamot garantál.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr