rss
Befagyott szélvédőmosó, alacsony keréknyomás: a téli átállás leggyakoribb buktatói

Befagyott szélvédőmosó, alacsony keréknyomás: a téli átállás leggyakoribb buktatói

A szélvédőmosó fagyállóra cserélésének elmulasztása és a hideg miatt csökkenő keréknyomás okoz leggyakrabban problémát az autósok számára a tél beköszöntével a LUKOIL kútvezetőinek tapasztalatai szerint. Ilyenkor a többi évszakhoz képest is jobban oda kell figyelni a gépjárművek karbantartására, mert sokkal nagyobb a meghibásodás esélye – ez pedig a zord időjárás mellett veszélyes is lehet.

Kulcsinformációk

A megfelelő téli felkészülés érdekében a LUKOIL kútvezetői szerint az alábbi öt teendőt nem szabad elmulasztani:

  • Elengedhetetlen a téligumik használata, illetve a megfelelő keréknyomás biztosítása. Nem szabad megfeledkezni a pótkerék téliesítéséről sem.
  • Ha valaki ritkábban használt, hóval vagy jéggel borított utakon közlekedik, érdemes beszereznie hóláncot is.
  • Nagyon fontos a különböző folyadékok ellenőrzése: a motorolajból ilyenkor jobb minőségűt javasolt vásárolni.
  • Még a tél előtt le kell cserélni a kevésbé jól működő alkatrészeket, így a régebbi akkumulátort, vagy az erősen oxidálódott akkusarut, a fényszórókat és izzókat, valamint az ablaktörlőt is.
  • Mindemellett az olyan kiegészítő termékek beszerzése is fontos, mint a zárjégoldó, a jégoldó, a jégkaparó, valamint a kefék és seprűk.

Eredeti közlemény

Befagyott szélvédőmosó, alacsony keréknyomás: a téli átállás leggyakoribb buktatói (a linkről letölthető)

Infografika

Idézetek

Kis Gergely kútvezető (Gyömrő, Pesti út)

Néhány autósnak csak az az első hó leesése után jut eszébe, hogy átvizsgáltassák az autójukat, és ellenőrizzék a különböző folyadékok szintjét. Gyakori, hogy nem tudják, milyen típusú szélvédőmosójuk van, illetve nem cserélték le időben, így az elfogy, vagy még rosszabb esetben befagy. Az is sokszor előfordul, hogy a kerekekben a hideg miatt csökkenő légnyomást nem kompenzálják, illetve a gumiabroncsok illeszkedése a kerekekhez nem tökéletes.

Bár a nagyobb hóeséseket, hóviharokat időben jelzi a meteorológiai szolgálat, mégis előfordulhat, hogy váratlan helyzetbe kerülünk, ezért télen fel kell készülni minden eshetőségre.

Kapcsolódó tartalmak

A LUKOIL honlapja

A LUKOIL Facebook oldala

Céginformáció

A LUKOIL a világ egyik legnagyobb, vertikálisan integrált kőolaj- és földgáztermelő és -feldolgozó vállalata. A céget 1991-ben alapították, és a feltárt szénhidrogén tartalékok alapján a második legnagyobb kőolaj kitermelő és feldolgozó társaság. A cég fő tevékenysége a kőolaj- és földgázlelőhelyek feltárása és kitermelése, petrolkémiai termékek gyártása és értékesítése, valamint marketingje. A kőolajtermelő és kutatási területeinek nagy része Oroszországban, Nyugat-Szibériában található. A LUKOIL nem csak Oroszországban, hanem más országokban is rendelkezik saját tulajdonú, modern kőolaj-feldolgozó üzemekkel.

A cég a termékei nagy részét a nemzetközi piacokon értékesíti. A petrolkémiai termékeit Oroszországban, Kelet- és Nyugat-Európában, valamint az USA-ban forgalmazza. A cég kereskedelmi hálózatához napjainkban 200 kőolaj és kőolajtermék tároló, valamint megközelítőleg 6200 benzinkút tartozik. A cég részvényei nyilvánosan forgalmazott értékpapírok, amelyekkel a Londoni Tőzsde mellet sok más egyéb nemzetközi tőzsdén is kereskednek.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr