rss
Akár 20%-kal csökkenthetik költségeiket a fuvarozók

Akár 20%-kal csökkenthetik költségeiket a fuvarozók

A szállítmányozó cégek becslése szerint egy fuvar teljesítése közben az összes költség legnagyobb hányadát még mindig az üzemanyag emészti fel, de egyre komolyabb tételt jelent a sofőr munkabére és az e-útdíj is. A kiadások fennmaradó hányada a karbantartási díjakra és egyéb ráfordításokra megy el. A WebEye Magyarország szakértői szerint a költségek akár 20 százalékkal is mérsékelhetőek a korábbinál szervezettebb közlekedéssel, valamint a megfelelő flottakövető szolgáltatás megválasztásával.

Kulcsinformációk

 • A közúti fuvarozás esetén a legjelentősebb költségelem még mindig a járművek üzemanyag fogyasztása.
 • További kiadásként jelentkeznek az e-útdíj, valamint a vezetési idő nem megfelelő kihasználásából és a túlvezetésből adódó büntetések is.
 • A felmerülő költségek jelentősen csökkenthetők, ha a fuvarozócégek optimalizálják a fuvarkapacitásokat, de egy sofőr rossz vezetési stílusára és a vezetési idők nem megfelelő kihasználtságára is fény derülhet egy korszerű telematikai rendszer segítségével.
 • Érdemes mérni az üzemanyag-felhasználást, és az útvonal-tervezés során figyelembe venni a kedvező árú töltőállomások elhelyezkedését.
 • A megfelelő útdíjfizetési mód megválasztásával ugyancsak sokat spórolhat a szállítmányozó: a rendszeresen fuvarozó vállalatok számára a GPS-alapú útdíj-fizetés nem csak kényelmesebb, de költséghatékonyabb is.
 • Valamint fontos azt is szem előtt tartani, hogy a jól karbantartott, műszakilag hibátlan jármű kevesebb üzemanyagot fogyaszt, és az élettartama is hosszabb.

Eredeti sajtóközlemény

Akár 20%-kal csökkenthetik költségeiket a fuvarozók

Idézet

Bagossy Tamás, a WebEye Magyarország szakértője

„A korábbi tapasztalataink szerint a telematikai rendszer beszerelését követően a 10-30 százalékos üzemanyag csökkenés átlagosnak mondható, de találkoztunk már kiemelkedő, 40 százalékos flottára levetített összesített fogyasztáscsökkenéssel is. Mindez több részből tevődik össze: így például a magánhasználat felszámolása, a rossz vezetési stílus felderítése és természetesen az üzemanyag visszaélések megszűnése. A telematika emellett az e-útdíj bevallást is megkönnyíti: a megfelelő OBU használatával sokkal egyszerűbb és költséghatékonyabb az úthasználat.”

Képek

Egy átlagos fuvar költségmegoszlása

Bagossy Tamás

Videó

Kapcsolódó tartalmak

A WebEye Magyarország honlapja

A Lambda-Com vállalatcsoport honlapja

Céginformáció

WebEye Magyarország Kft.

A WebEye Magyarország Kft. az Európa 14 országában jelen lévő 100 százalékban magyar tulajdonú Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport vezető szolgáltatása a telematikai-(Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató „WebEye megoldás”, amely GPS/GPRS technológia alkalmazásával a nap 24 órájában, valós időben teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését. Európa útjain összesen 40 ezer autóban van WebEye, ebből 23 ezret aktívan követnek.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr