rss
Éjszakai MR-vizsgálatokkal rövidíti a várólistákat a Diagnoscan Magyarország

Éjszakai MR-vizsgálatokkal rövidíti a várólistákat a Diagnoscan Magyarország

Jelenleg akár több hónapig is várniuk kell a betegeknek az MR vizsgálatra. Ezt a súlyos problémát enyhítheti, hogy országszerte öt központjában végez el soron kívüli MR vizsgálatokat november 9-én és 16-án éjjel a Diagnoscan Magyarország (korábbi nevén Euromedic Diagnosztika). A képalkotó diagnosztikával foglalkozó egészségügyi szolgáltató a kezdeményezésnek köszönhetően 250 hellyel csökkenti az MR várólistákat.


Kulcsinformációk

  • Magyarországon a röntgen kivételével valamennyi képalkotó vizsgálatra vannak rövidebb-hosszabb várólisták.
  • A Diagnoscan Magyarország (korábbi nevén Euromedic Diagnosztika) adatai alapján a diagnosztikai vizsgálatok közül MR vizsgálatra adott esetben akár 86 napot, CT vizsgálatra 66 napot, UH vizsgálatra esetenként 60 napot, de még csontsűrűség vizsgálatra is 20 napot kellett várni.
  • A fekvőbetegek és a sürgős esetek azonnali ellátást kapnak.
  • A társaság új kezdeményezést indít: egy rendkívüli, országos vizsgálatsorozat elvégzésével, lehetőségeihez mérten csökkenti az MR vizsgálatokra várakozók számát.
  • Az ajánlat keretében öt helyszínen, Szegeden, Győrött, Debrecenben, a budapesti Honvédkórházban és a Péterfy Sándor utcai Kórházban az első ötven jelentkezőt, azaz összesen 250 beteget soron kívül, térítésmentesen vizsgálnak meg november 9-én és 16-án éjszaka.

Eredeti sajtóközlemény

Éjszakai MR-vizsgálatokkal rövidíti a várólistákat a Diagnoscan Magyarország

Infografika

Idézet

Dr. Kardos Lilla, a Diagnoscan Magyarország vezérigazgatója

“Nemzetközi hátterű vállalatként is elsősorban Magyarországra, annak egyedi adottságaira, illetve a magyar emberekre kívánunk koncentrálni, legyen szó akár az állami intézményekkel kialakított együttműködéseinkről, akár magán-egészségügyi szolgáltatásainkról.”

“Ugyan a fekvőbetegek és a sürgős esetek azonnali ellátást kapnak, a többi páciens számára is rendkívül fontos, hogy a lehető leghamarabb pontos diagnózist kaphassanak, és ez alapján tovább haladhasson a kezelésük. Ezért minden hónapban átlagosan 10 százalékkal több vizsgálatot végzünk el, mint amennyit az Országos Egészségügyi Pénztár a teljesítmény volumen-korlát keretében finanszíroz, és ez a 10% többletteljesítés csaknem térítésmentes ellátást jelent a részünkről.”

Kapcsolódó tartalmak

A Diagnoscan Magyarország honlapja

A Diagnoscan Magyarország Facebook oldala

Céginformációk

A Diagnoscan Magyarország (korábbi nevén Euromedic Diagnosztika) Budapestről indult, ma pedig már az Európa 15 országában működő nemzetközi cégcsoport, a Euromedic International tagja. Az elmúlt huszonkét évben a vállalat 13,5 milliárd forintot fektetett be Magyarországon különböző fejlesztésekbe, a szolgáltatások bővítésébe. Jelenleg a társaság 11 diagnosztikai központot működtet országszerte, összesen 450 munkatársa van. Szolgáltatásai a képalkotó diagnosztikai, azaz a radiológiai és izotóp diagnosztikai vizsgálatokra terjednek ki. Az elvégzett vizsgálatok megközelítőleg 95 százalékára az állami egészségügyi ellátás keretében kerül sor.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr