rss
Deloitte: kétéves csúcson a befektetői bizalom Közép-Európában

Deloitte: kétéves csúcson a befektetői bizalom Közép-Európában

A tavaszi kiadványhoz hasonlóan az elmúlt félévben is biztató növekedést mutatott a Deloitte befektetői bizalmi indexe a régióban, így az utóbbi években először fordult elő, hogy két egymást követő felmérés is a pozitív tendenciát erősítette. A Deloitte idén tizedik éve készíti el a közép-európai intézményi magántőke és kockázatitőke-befektetők körében végzett felmérését. Optimizmusra adhat okot, hogy a befektetői aktivitás tovább nő, a befektetői bizalom teljes visszatérése azonban még várat magára. Jelentős fejlemény Közép-Európa számára, hogy a térség megítélése befektetői szempontból egyre inkább közeledni látszik a kontinens nyugati feléhez, a régióra ugyanis már nem csupán kockázatos feltörekvő piacként tekintenek a szakemberek.

Kulcsinformációk

  • A tavaszihoz hasonlóan az őszi felmérés eredményei is a bizalom erősödéséről tanúskodnak, 2011 óta a Deloitte bizalmi indexe most kúszott a legmagasabb értékre.
  • A megkérdezettek közel fele számol javuló gazdasági feltételekkel a következő hat hónapban, ez jelentős növekedés a tavasszal regisztrált 10 százalékhoz képest.
  • A növekvő optimizmus hátterében az állhat, hogy az Eurózóna összeomlásával kapcsolatos aggodalmak egyre inkább alaptalannak bizonyulnak, emellett a növekedés – bármilyen csekély mértékű is – Európa-szerte hozzájárult a pozitív hangulathoz.
  • A felmérésben résztvevők mintegy 60 százaléka elsősorban új befektetésekre szeretne koncentrálni a következő félévben, ez az érték közel duplája a tízéves mélypontot jelentő tavaszi eredménynek.
  • Az átlagos tranzakcióméret tekintetében ugyanakkor nem vár jelentős változást a felmérésben résztvevők többsége (76 százalék), ez az arány pedig állandósulni látszik az elmúlt öt év eredményeit vizsgálva.

Eredeti sajtóközlemény

Deloitte: kétéves csúcson a befektetői bizalom Közép- Európában

Fotó, ábrák

Seres Béla

Közép-Európai Kockázati Tőke Bizalmi Index

Befektetői fókusz

Idézet

Seres Béla, a Deloitte közép-európai pénzügyi tanácsadási üzletágának ügyvezető partnere

“A legfrissebb felmérés arra enged következtetni, hogy a közép-európai régió egyre inkább az európai piac szerves részeként jelenik meg a kockázatitőke-befektetők terveiben, nem csupán egy kockázatos alternatívaként. Az ügyletek megkötésénél ugyanis a befektetők – Nyugat-Európához hasonlóan – már ebben a régióban is kevésbé tartják előnynek a helyi jelenlétet, szemben például a költségekkel és egyéb feltételekkel, így a közép-európai alapok sikerrel vehetik fel a versenyt a kontinens nyugati felével.”

Kapcsolódó tartalmak

Korábbi sajtóanyagok

Céginformációk

A Deloitte-ról
A Deloitte számos iparágban nyújt könyvvizsgálati, valamint adó-, vezetési, pénzügyi tanácsadási és jogi szolgáltatásokat (ügyfeleinknek együttműködő ügyvédi irodánk, a Deloitte Legal Szarvas, Erdős és Társai Ügyvédi Iroda nyújtja a jogi tanácsadási szolgáltatásokat) állami és magáncégek részére egyaránt. Több mint 150 országban jelen lévő hálózatán keresztül a Deloitte világszínvonalú szakértelemével és minőségi szolgáltatásaival segíti ügyfeleit abban, hogy megfeleljenek az előttük álló üzleti kihívásoknak. A Deloitte mintegy 200 000 szakértője egytől egyig arra törekszik, hogy a kiválóság mércéjévé váljon.
A Deloitte név az Egyesült Királyságban “company limited by guarantee” formában alapított Deloitte Touche Tohmatsu Limited társaságra és tagvállalatainak hálózatára utal, melyek mindegyike önálló, egymástól elkülönülő jogi személy. A Deloitte Touche Tohmatsu Limited és tagvállalatai jogi struktúrájának részletes bemutatását a következő link alatt találja: www.deloitte.hu/magunkrol.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr