rss
Legalább 10 ezer euró összdíjazású nemzetközi pályázat dizájn szakos hallgatóknak a VELUX Cégcsoporttól

Legalább 10 ezer euró összdíjazású nemzetközi pályázat dizájn szakos hallgatóknak a VELUX Cégcsoporttól

A VELUX Nemzetközi Dizájn Díj 2014 leendő formatervezők innovatív, a fény szabályozását újraértelmező árnyékoló koncepcióinak versenye.

A VELUX Cégcsoport legalább 10 ezer euró összdíjazású, globális dizájn pályázatot hirdet dizájn szakos egyetemi, főiskolai hallgatóknak, hogy az anyagokkal, színekkel és formákkal kísérletezve alkossanak tetősíkablakokra szánt árnyékolókat. A zsűri azokat az előremutató megoldásokat keresi, amelyek újraértelmezik a fényszabályozás fogalmát, és közelebb hozzák a jövőt. A VELUX Nemzetközi Dizájn Díj 2014-re egyénileg és csapatban is nevezhetnek az érdeklődők október 10. és december 31. között a designaward.velux.com oldalon. A vállalat hazai jelentkezőkre is számít, hiszen a magyar formatervezés és dizájn világszerte elismert, és a pályázat kiváló lehetőséget teremt a fiataloknak arra, hogy egy nemzetközi megmérettetés keretében mutatkozzanak be a nagyközönség előtt.

Kulcsinformációk

 • Az árnyékolók sokrétű funkcionalitása komoly kihívást jelent a dizájnereknek, különösen az egyedi megoldásokat igénylő tetősíkablakok esetében. A VELUX Cégcsoport ezért is döntött úgy, hogy új pályázatának fókuszába e lakás-kiegészítőket állítja.
 • A pályázat zsűrije nemzetközileg ismert és elismert tervezőkből áll: tagjai közt van Dr. Peter Zec professzor, a Red Dot Díj alapítója, Petra Blaisse, textiltervező és az olasz-dán bútortervező páros, a Gamfratesi is.
 • A legjobbak kiválasztásának szempontjai: az innováció, az életminőségbeli változás, a fenntarthatóság és a koncepció piaci létjogosultsága.
 • Az első helyezett 6000 euró, a második helyezett pedig 2500 euró pénzösszegben részesül, és minden beérkezett pályamű bemutatkozhat egy online kiállítás keretében. A versenyzők lehetőséget kapnak arra is, hogy ötleteiket a pályázat hivatalos Facebook és Twitter oldalán népszerűsítsék, ahol a rajongók által legjobbnak választott koncepció tervezője 1500 euró pénzdíjat nyer. A VELUX Cégcsoport ugyanakkor arra is lehetőséget biztosít, hogy a zsűri további nyerteseket is hirdessen, és így a fiatal tehetségek munkáit további összegekkel ismerje el.
 • A pályázatra október 10. és december 31. között egyénileg, de akár csapatban is jelentkezhetnek a dizájn szakos egyetemi, főiskolai hallgatók a designaward.velux.com oldalon. A pályaművek beérkezésének határideje 2014. március 31., az ünnepélyes eredményhirdetésre pedig 2014 májusában kerül sor, Koppenhágában.

Eredeti közlemény

Legalább 10 ezer euró összdíjazású nemzetközi pályázat dizájn szakos hallgatóknak a VELUX Cégcsoporttól

Idézetek

Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítési vállalatának ügyvezetője

„A jelenlegi dizájn szakos hallgatók közül kerülnek majd ki a holnap stílusteremtő tervezői, így a mi feladatunk az, hogy megtaláljuk a legjobbakat, és hogy megteremtsük számukra annak lehetőségét, hogy hatást gyakoroljanak egy egész iparágra. Pályázatunk egyfajta alternatív utat jelent az innovatív gondolatok és a termékfejlesztés találkozására. Izgatottan várjuk, hogyan is képzelik el a fiatalok a jövő árnyékolóit.”

Fotók

Kapcsolódó tartalmak

A VELUX Nemzetközi Dizájn Díj weboldala
A VELUX Cégcsoport honlapja
A VELUX Magyarország Kft. honlapja

Háttérinformációk

A VELUX Nemzetközi Dizájn Díjról

A VELUX Nemzetközi Dizájn Díj 2014 azzal a céllal jött létre, hogy felfedezze a fiatal tehetségeket és teret adjon a dizájn szakos egyetemi, főiskolai hallgatóknak arra, hogy bemutassák innovatív tetősíkablak-kiegészítőkkel kapcsolatos elképzeléseiket. A díj páratlan lehetőséget kínál számukra, hiszen munkáikat egy nemzetközileg elismert dizájnerekből álló zsűri értékeli, s kellő nyilvánosságot biztosít kreativitásuknak. A nevezés lehetősége valamennyi dizájn és formatervezés szakos egyetemi vagy főiskolai hallgató számára nyitva áll, ugyanakkor a koncepciókkal kapcsolatos elvárások minden jelentkező számára ugyanazok: a zsűri tökéletes, intelligens, minőségi, kreatív és a tervező személyiségét leginkább kifejező koncepciókat vár.

A pályázat időzítése:

 • 2013. október 1.: a regisztrációs időszak kezdete
 • 2013. december 31.: a regisztráció utolsó napja
 • 2014. január 3.: a pályázatok benyújtásának első napja
 • 2014. március 31.: a pályázatok benyújtásának utolsó napja
 • 2014. április: a zsűri értékelésének időszaka
 • 2014. május: ünnepélyes díjátadó, a nyertesek hivatalos bejelentése, az online kiállítás kezdete

További információ: designaward.velux.com

A zsűri tagjai

Dr. Peter Zec professzor – Nemzetközi szinten elismert dizájnszakértő és író, a Red Dot Dizájn Díj alapítója és vezetője. 1991 óta a híres Design Zentrum Nordrhein Westfalen, a Red Dot Dizájn Díj otthonának elnöke. További információ: http://en.red-dot.org/2098.html

Petra Blaisse – A neves holland dizájner számos kreatív területen alkot, így nagyra becsült munkái között egyaránt találunk példát textiltervezésre, tájépítészetre és kiállítás dizájnra. 1991-ben létrehozta saját dizájn vállalatát, az Inside Outside-ot Amszterdamban. Munkássága az amszterdami Stedelijk Múzeum Alkalmazott Művészetek Osztályán indult. 1987-től szabadúszó dizájnerként dolgozott, és építészeti installációi ekkor váltak védjegyévé, amelyeket eleinte több támadást ért, mint amennyi elismerésben részesültek. Figyelme fokozatosan a textilek használata, a fény alkalmazása és az enteriőrtervezés felé fordult, s ezzel egy időben kezdett el kerttervezéssel és tájépítészettel is foglalkozni. További információ: http://www.insideoutside.nl/en/petra-blaisse.htm

Gamfratesi – A dán Stine Gam és az olasz Enrico Fratesi alkotta elismert dizájner duó a tradíció és megújulás harmonikus párbeszédéből merít ihletet. Bútoraik tervezése során szívesen kísérleteznek a a különböző anyagokkal és technikákkal. Gam és Fratesi munkáiban együttesen érvényesülnek a hagyományos dán bútorkészítés és kézművesség hagyományai a tradicionális olasz intellektussal és konceptuális megközelítéssel. További információ: http://gamfratesi.com/studio/

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr