rss
A Növekedési Hitelprogram második szakasza jótékony hatást gyakorolhat a KKV szektor építkezési kedvére

A Növekedési Hitelprogram második szakasza jótékony hatást gyakorolhat a KKV szektor építkezési kedvére

Az európai trendet követve, hazánkban is egyre népszerűbb könnyűszerkezetes építési technológia rövidebb építési idővel és alacsonyabb bekerülési költséggel segítheti a beruházó vállalkozásokat.

A Növekedési Hitelprogram második szakasza október 1-jén 500 milliárd forintos kerettel indul újra, s a forrás 90%-át már forgóeszköz, de elsősorban beruházási hitelekre szánja a jegybank. Most nem csak több pénz, de több idő is rendelkezésre áll, így az új szakasz teret adhat azoknak a beruházásoknak, amelyek jellemzően hosszabb előkészítést igényelnek, és így esetleg az első hullámba már nem fértek bele. A könnyűszerkezetes építési anyagokat Magyarországon gyártó és forgalmazó Lindab szakértői bizakodva várják a program indulását, hiszen az újabb tőkeinjekció felpezsdítheti a hazai vállalkozások építkezési, felújítási hajlandóságát is. A hagyományos téglaépületekkel szemben a könnyűszerkezetes acél megoldások iránti növekvő igény okát a gyors, időjárás-független kivitelezésben és a rövidebb beruházási megtérülési időben látják a svéd vállalat szakemberei.

Kulcsinformációk

 • A könnyűszerkezetes acél építési technológia nyújtotta gyorsaság megtakarítást jelent: mérsékelhetővé teszi az alapanyagárak áringadozásából eredő kockázatot, jóval alacsonyabb bekerülési költséget, a gazdaságos üzemeltetésnek köszönhetően pedig jóval rövidebb beruházási megtérülési időt garantál.
 • A rendkívül gyorsan és pontos méretben előregyártott elemeknek köszönhetően, mérettől függően akár 2-4 hét alatt elkészülhet egy kulcsrakész könnyűszerkezetes épület.
 • A technológia kis önsúlyú anyagokat használ, ezért kevesebb terhelés jut magára az alapozásra, amely így kisebb méretekkel, alacsonyabb költséggel és rövidebb idő alatt elkészülhet. A felhasznált anyagok kis önsúlya egyszerűbb, gyorsabb, s így olcsóbb szállítást eredményez.
 • A technológia száraz kivitelezési, szerelési módszert igényel, így az építés során nincs szükség nedvesség bevitelére, a folyamat sokkal kevésbé függ az időjárási körülményektől, s elkerülhetővé teszi a hagyományos építési eljárásokkal kapcsolatban előírt, szükséges várakozási terminusok.
 • A Lindab által kínált 100%-ban újrahasznosítható könnyűszerkezetes SBS épületrendszerek valamennyi tartószerkezeti eleme és burkolati lemezterméke tűzihorganyzott acél. A burkolati lemezek a horganyzott felületen felül többrétegű színes bevonati rendszert kapnak, amely tovább növeli a környezeti hatásoknak való ellenállás szintjét.
 • Számtalan funkcióra alkalmazhatóak ipari, mezőgazdasági, szolgáltatói vagy kereskedelmi területen.
 • A 250-2000 m2 alapterületű ipari és mezőgazdasági csarnokok esetében a Lindab 2013. évi új fejlesztését, az SBS Maxi épületrendszert ajánlja, amely gyors gyártást, szállítást és szerelést, valamint egyszerű, gazdaságos építést garantál.

Eredeti közlemény

Idézetek

Kotormán István, a Lindab fejlesztési és oktatási vezetője

„Bizakodásra ad okot, hogy a Növekedési Hitelprogram második szakaszában több idő áll rendelkezésre az olyan nagy volumenű beruházások előkészítésére, mint egy építkezés, vagy felújítás. A könnyűszerkezetes építkezés Magyarországon is egyre népszerűbb, ám a nyugat-európai szintet még nem érte el.  A technológia nyújtotta gyorsaság megtakarítást jelent, hiszen így mérsékelhető az alapanyagárak áringadozásából eredő kockázat, jóval alacsonyabb a bekerülési költség, a gazdaságos üzemeltetésnek köszönhetően pedig jóval rövidebb a beruházási megtérülési idő.”

„A könnyűszerkezetes termékek előnyei közé tartoznak továbbá a széles méretskála, az alkalmazási területek változatossága, a funkcionális rugalmasság, az egyszerű bővíthetőség, és nem utolsó sorban a hosszú távú költséghatékonyság. A technológia rövid távon az építkezéskor, hosszú távon viszont már az épület gazdaságos üzemeltetésében érezteti kedvező hatását. A kiváló ár-érték arány pedig minden vállalat számára vonzó alternatívává teszi a könnyűszerkezetes acél épületeket.”

Fényképek

Kapcsolódó tartalmak

Háttérinformációk

A Lindabról

A skandináv érdekeltségű Lindab céget 1959-ben alapították, a svédországi Bastad városában. Az azóta világszerte érdekeltségekkel bíró nemzetközi cégcsoport építőipari termékeket és épületrendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz finomacéllemezből a Profil és Ventiláció üzletágakban. A Lindab 5000 alkalmazottat foglalkoztat a világ 30 országában. A Lindab hazánkban az első cég volt, amely a vékonyfalú horganyzott acél alapanyagú, könnyűszerkezetes építési anyagokat a hazai követelményeknek és műszaki előírásoknak megfelelő, komplett rendszerben kínálta. A cég ma már több mint 10 000 négyzetméteren folytat gyártótevékenységet. Az 1992-es alapítást követő töretlen fejlődés tette lehetővé, hogy a Lindab Magyarország a közép-kelet-európai régió központja, kereskedelmi és fejlesztési motorja lett. www.lindab.hu


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr