rss
Cukorbeteg gyermekekkel táborozott Erős Antónia és Hevesi Tamás

Cukorbeteg gyermekekkel táborozott Erős Antónia és Hevesi Tamás

Cukorbeteg gyermekek nyaralhattak Vértesbogláron, a győri Cukorbeteg Gyermekeket Támogató Egyesület nyári táborában. A Tartsd a szintet! mozgalom nagyköveteként Erős Antónia és Hevesi Tamás is a táborba látogatott, hogy az egészséges életmód, a mozgás és a gyakori vércukormérés fontosságára hívja fel a fiatal táborozók figyelmét.

Kulcsinformációk

  • A hasonló táborok szervezésével a Cukorbeteg Gyermekeket Támogató Egyesület célja az, hogy a diabétesszel élő gyermekek szabadidős és edukációs programok révén tudhassanak meg többet betegségükről és szakemberek segítségével illeszkedhessenek be a cukorbeteg közösségbe.
  • A táborlakók elsajátíthatják a cukorbetegség kezeléséhez szükséges alapvető ismereteket, közben pedig játékkal és sok mozgással kovácsolódhatnak igazi csapattá.
  • A nyári cukorbeteg gyermektáborok létrejöttéhez évről évre hozzájárul a Dcont TREND vércukormérő készülékeket gyártó 77 Elektronika Kft. gyermekszervezeteknek kiírt pályázata.
  • A DiaEuro Nemzetközi Diabétesz Labdarúgó-bajnokságot augusztus végén rendezték a horvátországi Zadarban, ahol a magyar csapat többek között Olaszországot és Portugáliát legyőzve Európa legjobbja lett.

Eredeti sajtóközlemény

Fotók

VideóIdézetek

Erős Antónia, a Tartsd a szintet! oldal védnöke

„Én 25 éves koromban tudtam meg, hogy cukorbeteg vagyok, de a táborozás élménye az én gyerekkoromból sem hiányzik, rengeteg kedves emléket őrzök. Általában olyan jól éreztem magam a többi gyerek között, hogy -- édesanyám legnagyobb meglepetésére- sírva szálltam le a vonatról, amikor hazaérkeztem. Ezek a táborok a közös sportolásról, kirándulásról és játékokról szólnak, de nagyon örülök annak, hogy itt a táboron kívüli, mindennapi kihívásokhoz is segítséget nyújtanak a cukorbeteg gyerekeknek.”


Hevesi Tamás, énekes, a magyar cukorbeteg labdarúgó-válogatott edzője

„Tavaly már volt alkalmam ellátogatni néhány, cukorbeteg gyermekeknek szervezett táborba, ezért nem volt kérdés, hogy ezúttal is velük tartok. Sajnos a diabétesz egyre több fiatalt érint, ezért nagyon fontos, hogy legyenek ilyen, kifejezetten a számukra szervezett programok. A célom idén is az, hogy játékos és szórakoztató formában hívjam fel a figyelmüket a mozgás és a sport fontosságára. Erre most minden eddiginél jobb példával szolgálhatok: augusztus végén a magyar válogatott edzőjeként vehettem részt a cukorbetegek nemzetközi futballbajnokságán Horvátországban, ahol a hazai csapat fantasztikus szerepléssel bizonyult Európa legjobbjának.”

Kapcsolódó tartalmak

A Tartsd a szintet! Facebook oldal

Háttérinformáció

A Tartsd a szintet! oldal egy össztársadalmi problémára, a cukorbetegségre kívánja felhívni a figyelmet, a cukorbetegekért jött létre.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr