rss
Mire számíthatunk idén szeptembertől az utakon?

Mire számíthatunk idén szeptembertől az utakon?

Az őszi hónapok beköszöntével minden évben látványosan megnövekszik a közúti forgalom, amely különösen a fővárosban komoly dugókat és torlódásokat eredményez. Elsősorban az iskolakezdés és a nyári szabadságok vége miatt ilyenkor szinte egyik napról a másikra telnek meg az utak. A közlekedési adatok elemzésével foglalkozó Best Way Traffic Kft. szakértője szerint idén szeptemberben is akár 25 %-kal többen közlekedhetnek az utakon, mint a nyári időszakban, ezért érdemes előre felkészülni erre a helyzetre, és tudatosan alkalmazkodni a megváltozott szituációhoz.

Kulcsinformációk

  • Szeptember jellemzően az iskolakezdés és a munkába való visszatérés időszaka. Közlekedési szempontból mindez azt jelenti, hogy utak hirtelen megtelnek a reggelente munkába, iskolába igyekvő autósokkal, ami könnyen dugók, torlódások kialakulásához vezethet.
  • A Best Way dugótérképe alapján a legforgalmasabb útszakaszok az autópálya bekötő utak és a nagyobb belvárosi csomópontok, mint például a BAH csomópont és a Móricz Zsigmond körtér környéke.
  • A reggeli csúcsforgalomban való várakozás megfelelő útvonaltervezéssel és az optimális vezetési stílus megválasztásával nagyban mérsékelhető.
  • A megváltozott forgalmi helyzet várhatóan október elejére helyreáll.

Eredeti sajtóközlemény

Mire számíthatunk idén szeptembertől az utakon?

Idézet

Szvétek Ferenc, a Best Way Traffic szakértője

“A WebEye Magyarország – amely hozzánk hasonlóan a Lamda-Com vállalatcsoporthoz tartozik – telematikai rendszerek segítségével gyűjti a közlekedési adatokat már évek óta. Az így kapott adatokat elemezve azt tapasztaljuk, hogy a legforgalmasabb útszakaszok egyértelműen az autópálya bekötő utak, valamint a 11-es,31-es és 50-es főutak. Emellett valós idejű dugótérképeinken leggyakrabban a BAH csomópontnál, valamint a Móricz Zsigmond körtér környékén láthatóak komolyabb torlódások – főleg a reggeli és késő délutáni órákban.”

„Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy idén is várhatóak nagy dugók a szeptemberi iskolakezdés környékén. Ilyenkor általában szükség van néhány hétre, amíg a sofőrök hozzászoknak a megváltozott körülményekhez, és ismét kialakítják a napi közlekedési rutint. Így előreláthatólag októberre a forgalom is vissza fog állni a rendes kerékvágásba.”

Fotók

Kapcsolódó tartalmak

Best Way Traffic Kft. honlapja

A Lambda-Com vállalatcsoport honlapja

Háttérinformáció

Best Way Traffic Kft.

A Best Way Traffic Kft. azzal a céllal alakult, hogy a budapesti és a bekötő utakat rendszerint használó autósok számára megteremtse a legjobb választás lehetőségét forgalomsűrűség szempontjából, egy webalapú szolgáltatással. Több éves fejlesztésük eredményeként, egy jól működő, felhasználóbarát valós idejű dugófigyelő rendszert alakítottak ki, amely mind a nagyobb logisztikai cégek, mind pedig a kis- és nagyvállalatok, illetve a lakosság számára hasznos adatokkal szolgál. A Best Way a közlekedésinformatikai megoldásaival Európa 14 országában jelenlevő, magyar tulajdonú Lambda-Com Csoport tagja.

Bővebb információ: http://www.bestway.hu


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr