rss
Szeptember elejétől pályázhatnak az építészhallgatók a 30 ezer euró összértékű Nemzetközi VELUX Díjra

Szeptember elejétől pályázhatnak az építészhallgatók a 30 ezer euró összértékű Nemzetközi VELUX Díjra

A VELUX Cégcsoport szeptember 2-től várja a jelentkezéseket a Nemzetközi VELUX Díjra, amelyet 2004 óta hatodik alkalommal hirdet meg a társaság építészhallgatók számára. „A jövő fényforrása” témájú pályázatra ezúttal is olyan megoldásokat várnak, amelyek innovatív módon értelmezik újra és hasznosítják a napfényt az épített környezetben. A rangos szakmai zsűri döntése alapján legjobbnak ítélt megoldások tervezői és tanáraik között 30 ezer euró pénzösszeget osztanak szét.

Kulcsinformáció

 • A VELUX Cégcsoport célja, hogy a díjjal olyan innovatív megoldások tervezésére ösztönözze a jövő építészgenerációját, amelyek újszerűen értelmezik és használják fel a természetes fényt az építészetben.
 • „A jövő fényforrása” témájú kiírásra idén is olyan pályamunkákat várnak, amelyek többek közt bővítik a napfény jelenlegi alkalmazási lehetőségeit a városi és vidéki építészeti környezetben, újragondolják azt mint természetes fény- és energiaforrást, továbbá innovatív módon terjesztik ki a kellemes beltéri légkör kialakításában és a fenntartható építészetben fontos szerepet játszó természeti elem felhasználási területeit.
 • A Nemzetközi VELUX Díj 2014 pályázatra a hallgatók 2013. szeptember 2. és 2014. március 3. között regisztrálhatnak az iva.velux.com oldalon. A tervek leadási határideje 2014. május 2.
 • Az eddigi pályázatok során összesen több mint 10 ezer regisztrált diák 3 ezer tervet küldött be átlagosan 50 ország 210 iskolájából. A nyerteseknek 66 díjat és további elismeréseket adtak át.
 • A pályázatra 2012-ben rekordszámú, mintegy 983 pályamű érkezett a világ 59 országából, melyek közül a zsűri 14 tervet díjazott.
 • A beérkezett megoldásokat minden évben elismert építészekből, építőipari szakemberekből és tanárokból álló nemzetközi zsűri értékeli.

Eredeti közlemény

Szeptember elejétől pályázhatnak az építészhallgatók a 30 ezer euró összértékű Nemzetközi VELUX Díjra

Idézetek

Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítési vállalatának ügyvezetője:

„A természetes fény örökzöld téma az építészetben. A pályázatra beküldött munkák egyre növekvő számából is látszik, hogy a napfény az innováció és a kreativitás kimeríthetetlen forrása a tervezők számára. A fenntarthatósági szempontok érvényesítése olyan megoldások létrehozására ösztönzi a pályázókat, amelyek a jövőben egészen új képet festhetnek az épített környezet és a természetes erőforrások kapcsolatáról. A VELUX Cégcsoport kiemelt célja, hogy tudatosítsa a jövő építészgenerációban a természetes megvilágításban rejlő potenciálokat. A világ egyes tájain a hallgatók nagyon sokféle látásmóddal rendelkeznek, és a Nemzetközi VELUX Díj egyik ereje abban rejlik, hogy a pályázat honlapja egy helyre gyűjti össze ezeket a gondolatokat, és tárja a világ szeme elé.”

Fényképek

Kapcsolódó tartalmak

A VELUX Magyarország Kft. honlapja

A VELUX Cégcsoport honlapja

A Nemzetközi VELUX Díj honlapja

A Nemzetközi VELUX Díjjal elismert pályamunkák

Háttérinformációk

A VELUX Cégcsoportról

A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy jobb lakókörnyezetet teremtsen a tetőn keresztül érkező napfénnyel és friss levegővel. Termékprogramja tetőtéri ablakok és lapostetős házakra készült megoldások széles skáláját fedi le. A vállalat számos árnyékolót, beépítőterméket és távvezérlő elemeket, valamint a tetőbe integrálható napkollektorokat is gyárt. A VELUX Cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig termékgyártás is folyik. Megközelítően 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a VKR Holding A/S tulajdonát képezi. A VKR Holding A/S korlátolt felelősségű társaság, amely alapítványok és az alapító család 100%-os tulajdonában van. További részletek: www.velux.com.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

 • twitter
 • facebook
 • linkedin
 • youtube
 • flickr

Fotók » Flickr