rss
”I have diabetes – Cukorbeteg vagyok” – hasznos utazási tippek cukorbetegeknek

”I have diabetes – Cukorbeteg vagyok” – hasznos utazási tippek cukorbetegeknek

A várva várt nyaralást, vagy nagyobb utazást megelőző napok a legtöbbek számára a lázas csomagolás és készülődés jegyében telnek. A cukorbetegségben érintetteknek azonban még több kihívással kell szembenézniük a nyaralás megszervezésekor, legyen szó az egészséges menüsort biztosító szállás kiválasztásáról vagy a rendszeres vércukorszint-önellenőrzésről. Aggódniuk azonban nekik sem kell, hiszen megfelelő előkészületekkel gondtalanul élvezhetik a nyári pihenést.

Kulcsinformációk

  • Hazánkban a cukorbetegségben érintettek száma 5-10 százalékkal nő évente, így sok családban akad olyan utazni vágyó, akinek pihenését különösen körültekintően kell megszervezni.
  • Az utazás nagyban megváltoztathatja a hétköznapi rutint, ami hatással lehet az inzulinigényre is, ezért a megszokottnál is nagyobb figyelmet kell fordítani az önellenőrzésre.
  • Az előkészületeket nagyban befolyásolja, hogy mennyi időre és milyen körülmények közé utazik a beteg, bizonyos alapszabályok betartására azonban mindenkinek figyelnie kell.
  • Utazás előtt fontos baleset- és betegbiztosítást kötni, szerződéskötéskor jelezni a  cukorbetegséget és ellenőrizni, hogy pontosan mire terjed ki a biztosítási fedezet.
  • Az úticsomag alaptartozéka a vércukormérő, tesztcsíkok a vércukorszint méréséhez, elegendő mennyiségű inzulin, valamint vércukorszint-csökkentő tabletta, inzulinadagoló toll vagy fecskendő, szőlőcukor, illetve glükagon injekció.

Eredeti sajtóközlemény

Infografika

Hasznos utazási tippek cukorbetegeknek

Idézetek

Erős Antónia, a Tartsd a szintet! oldal védnöke

„Elsőre bonyolultnak tűnhetnek az utazással összefüggő pluszfeladatok, de ezek miatt senkinek nem kell lemondania a nyári élményekről. Ha a cukorbeteg rendelkezik a megfelelő eszközökkel, naponta többször ellenőrzi a vércukorszintjét, illetve hallgat az orvosi tanácsokra, gondtalanul pihenhet és ismerhet meg új helyeket a világban.”

Dr. Hosszúfalusi Nóra, diabetológus

“A legfontosabb szem előtt tartani azt, hogy a szabadság nem ad felmentést az orvosi felügyelet alól. Érdemes indulás előtt konzultálni a kezelőorvossal a nyaralás előtti teendőkről, a nélkülözhetetlen gyógyszereket, vércukormérőt, tesztcsíkokat pedig többször is ellenőrizni a csomagban.”

Kapcsolódó linkek

A Tartsd a szintet! Facebook oldal

Háttérinformáció

A Tartsd a szintet! oldal egy össztársadalmi problémára, a cukorbetegségre kívánja felhívni a figyelmet, a cukorbetegekért jött létre.


www.hirlabor.hu

A Hírlabor a Flow Public Relations, Magyarország egyik vezető pr-ügynökségének SMR-gyűjtő site-ja. Itt találhatók azok a közlemények, melyeket az ügynökség megbízói már nem hagyományos sajtóközleményként, hanem közösségi funkciókkal gazdagított információgyűjteményként küldenek ki a sajtó munkatársai számára, megkönnyítve ezzel munkájukat. További információkat a Flow Public Relations honlapján talál, az SMR felépítéséről pedig itt olvashat. Ön is...

Folytatás »

Elérhetőségeink

  • twitter
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • flickr

Fotók » Flickr